DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 15 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. marta plkst. 06.30 līdz 2.martam plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija kūlas ugunsgrēki, 22 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.22.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Liepu ielu Balvos, kur dega divstāvu mājas 20m2 platībā un bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki. Plkst.04.03 ugunsgrēks likvidēts. Mājoklis bija aprīkots ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Plkst.21.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Lūznavas pagastā, kur vienstāva angāra tipa ēkā dega autokārs 8m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no angāra evakuējās divi cilvēki. Plkst.22.50 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.16.01 saņemts izsaukums uz Raiņa ielu Līvānos, kur divstāvu sabiedriskā ēkā pirmā stāva saimniecības telpā bija deguši papīra dvieļi 0,5m2 platībā. Liesmas apdzēstas pirms VUGD ierašanās un no ēkas bija evakuējušies 34 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas un plkst.16.20 darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.09.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Celtnieku ielu Ķekavā, kur dega vienstāva angāra tipa ēkas palīgtelpa, piebūve un kokmateriāli 150m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Plkst.13.06 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamās mājas dūmvados, vadi elektrosadales skapī daudzstāvu ēkas kāpņu telpā, sadzīves priekšmeti, elektrolīnijas balsta stabs, piededzis ēdiens, vieglā automašīna, papīrs sabiedriskas ēkas saimniecības telpā, riepas, atkritumi daudzstāvu ēkas atkritumu savākšanas telpā, dzīvojamās mājas bēniņi, šķūnis.

Vakar dzēsti arī divi kūlas ugunsgrēki – Talsu novada Laidzes pagastā pērnā zāle dega viena hektāra platībā, bet Rīgas ielā Daugavpilī – 200m2 platībā. Šogad dzēsti jau septiņi kūlas ugunsgrēki.

VUGD brīdina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI