DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Sakarā ar Ukrainā izsludināto kara stāvokli pasta sūtījumu satiksme ar Ukrainu apturēta

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sakarā ar Ukrainā izsludināto kara stāvokli un pārtraukto aviosatiksmi pasta sūtījumu pieņemšana uz Ukrainu ir apturēta. Latvijas Pastā pieņemtie, bet vēl no Latvijas neizsūtītie pasta sūtījumi pagaidām tiks uzglabāti Latvijas Pasta sūtījumu apstrādes kompleksā. Naudas pārvedumi uz Ukrainu, Baltkrieviju un Krieviju var nebūt izpildāmi.

Līdz ar karastāvokļa izsludināšanu Ukrainā ir apturēta aviosatiksme uz un no Ukrainas, tāpēc Latvijas Pasts pārtrauc sūtījumu pieņemšanu uz šo valsti. Uz Ukrainu adresētie sūtījumi, kas vēl nav izsūtīti no Latvijas, tiks uzglabāti Latvijas Pasta sūtījumu apstrādes kompleksā. Situācijai mainoties, tie tiks virzīti saņēmējiem Ukrainā vai atgriezti nosūtītājiem.

Vidēji uz Ukrainu no Latvijas ar Latvijas Pasta starpniecību tiek sūtīts līdz 300 reģistrētu sūtījumu nedēļā, neskaitot vēstules un vienkāršās sīkpakas. Patlaban sūtījumu apstrādes kompleksā ir 50 uz Ukrainu neizsūtītu pasta sūtījumu.

Arī naudas pārvedumi uz Ukrainu, Baltkrieviju un Krieviju var nebūt izpildāmi. 

Ja sūtījums uz Ukrainu vēl nav izsūtīts, atrodas Latvijas Pastā un klients vēlas to uzreiz saņemt atpakaļ, aicinām sazināties ar Latvijas Pasta Klientu centru: 67008001, 27008001, info@pasts.lv vai sociālo tīklu profilos. Arī citu jautājumu vai neskaidrību gadījumā par pasta sūtījumu piegādēm aicinām vērsties Latvijas Pasta Klientu centrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI