DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventspils Tūrisma informācijas centrs tūristiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19 noteiktās valstīs, izsniedz īstermiņa sertifikātu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Personām, kuras ieceļo Latvijā ar ASV, Jaunzēlandes, Austrālijas vai Kanādas pilsonību un veiktu pilnu vakcināciju pret Covid-19, var saņemt īstermiņa vakcinācijas sertifikātu lietošanai Latvijā. Īstermiņa sertifikāts ir derīgs tikai Latvijas teritorijā, tas ir līdzvērtīgs sadarbspējīgam vakcinācijas sertifikātam un derīgs 30 dienas no izsniegšanas brīža. Īstermiņa sertifikāts paredzēts izmantošanai Latvijas teritorijā pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai.

 Īstermiņa sertifikātu1 izsniedz tūrisma informācijas centri, kas noslēguši sadarbības līgumu ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par personas datu apstrādi un attiecīgu īstermiņa apliecinājumu izsniegšanu.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs šo pakalpojumu nodrošina bez maksas un to  var saņemt ierodoties klātienē Tūrisma informācijas centrā (Dārzu iela 6, Ventspils) darba dienās no plkst. 8:00 - 17:00 (tālr.: +371 63622263, 29232226) līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un apliecinājumu par pilnu vakcinācijas kursa oriģinālu.

Īstermiņa sertifikāts nav paredzēts personām ar dubultpilsonību, kuras Tūrisma informācijas centrā varēs uzrādīt tikai Latvijas Republikas pasi. Šajos gadījumos personai jāvēršas Nacionālajā veselības dienestā ar iesniegumu par ārzemēs veikta vakcinācijas fakta atzīšanu. Pozitīva lēmuma gadījumā persona tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv varēs iegūt sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu.  

Līdz šim 33 valstis (un teritorijas) ārpus ES ir pievienojušās ES digitālo COVID sertifikātu sistēmai, pamatojoties uz ES līdzvērtības lēmumiem. Šajās valstīs (un teritorijās) izdotie COVID sertifikāti tiek pieņemti ES ar tādiem pašiem nosacījumiem kā ES digitālais COVID sertifikāts. Tāpat ES digitālo COVID sertifikātu pieņem šīs 33 valstis.

Informāciju par Eiropas Savienības dalībvalstu noteiktām ieceļošanas un uzturēšanās prasībām Covid-19 pandēmijas laikā apkopo Eiropas Komisijas Komunikācijas ģenerāldirektorāts un publicē tīmekļvietnē https://reopen.europa.eu/.

1 Īstermiņa sertifikātu izsniegšanas un izmantošanas kārtību nosaka Ministru kabineta (MK) 2021. gada 28. septembra noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI