DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LiepU vidusskolēna stipendiju saņem Rūta Mediņa no Kuldīgas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šodien, 7. februārī, Liepājas Universitātē tika parakstīts līgums par vidusskolēna stipendijas piešķiršanu. To šogad saņēma V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 12.a klases skolniece Rūta Mediņa, kura izvēlējusies nākotnes studijas Liepājas Universitātē un vēlas kļūt par angļu valodas un fizikas skolotāju.

Rūtu uz līguma parakstīšanu pavadīja skolas direktora vietniece audzināšanas darbā Sangrita Upeniece, kura ir Liepājas Universitātes absolvente un ar prieku atceras savu studiju laiku. Rūta Mediņa, runājot par profesijas izvēli, saka: “Mums skolā ir ļoti labs fizikas skolotājs, viņš prot ieinteresēt, tāpēc arī pati gribu būt par fizikas skolotāju. Skolā mācos angļu un krievu valodu, bet angļu valoda padodas labāk, pie tās gribu arī palikt.”

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus sarunā ar skolotāju Sangritu Upenieci pārrunāja darba nianses skolā, skolēnu mācīšanās ieradumus un Skola 2030 programmu. Savukārt zinātnes prorektore Ieva Ozola iedrošināja Rūtu Mediņu studijām un ārpusstudiju darbam.

Vidusskolēna stipendiju 142.50 eiro apmērā Liepājas Universitāte piešķir sešus mēnešus otrajā semestrī, šoreiz kandidāti bija  no Liepājas, Kuldīgas un Siguldas, un līgums tika noslēgts ar Rūtu Mediņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI