DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konkursā uz Latvijas Zinātnes padomes direktora amatu dalību pieteikuši divi pretendenti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Latvijas Zinātnes padomes (LZP) direktora amatu. Pieteikumi saņemti no diviem pretendentiem.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 19. janvārī, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu stratēģisko redzējumu par LZP kā efektīvas pētniecības institūcijas nostiprināšanos Latvijā, tās prioritātēm un attīstību.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un orientācija uz attīstību.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības biedrs, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļas vadītājs, pētnieks Guntars Kitenbergs. Tāpat pretendentu vērtēšanā par neatkarīgiem novērotājiem uzaicināti Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš un Ekonomikas ministrijas Inovācijas departamenta Inovācijas politikas nodaļas vadītājs Mārtiņš Jansons.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI