DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

M.Golubeva: Latvija atbalsta jaunus instrumentus Eiropas robežu drošībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

20.-21.janvārī iekšlietu ministre Marija Golubeva piedalījās Eiropas konferencē par robežu pārvaldību, kas norisinājās Viļņā, Lietuvā. Konferenci organizēja Austrija, Grieķija, Lietuva un Polija.

Pasākums tika rīkots, reaģējot uz Lukašenko režīma īstenoto hibrīdoperāciju - organizētiem mēģinājumiem izmantot nelegālo migrāciju politiskiem mērķiem. Pulcējot Eiropas Komisijas, Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras Frontex un ES Pamattiesību aģentūras pārstāvjus, kā arī  ES dalībvalstu un Šengenas asociēto valstu iekšlietu ministrus, konferencē tika pārrunātas iespējas, instrumenti un pasākumi, lai sekmētu cīņu ar šādiem mēģinājumiem un novērstu turpmākas krīzes.

Šīs konferences mērķi bija palielināt izpratni par jaunākajiem notikumiem un izaicinājumiem robežu pārvaldības jomā, tostarp dažu trešo valstu ļaunprātīgi veiktu migrācijas instrumentalizēšanu politiskos nolūkos un pārrunāt nepieciešamību pārskatīt  Šengenas Robežu kodeksu, kā arī izmaiņas ES tiesiskajā regulējumā patvēruma jomā.

 "Lai adekvāti reaģētu uz šo agresiju, ir nepieciešama kopīga un koordinēta rīcība ES līmenī. Taču atbilstoša ES reakcija esošo migrācijas instrumentu ietvaros nav iespējama. Mums ir nepieciešami jauni instrumenti, lai izvairītos no ļoti nopietnām sekām, ko rada pārslogotas migrācijas pārvaldības sistēmas un izsmeltas izmitināšanas iespējas, un kas galu galā grauj sabiedrības uzticību mūsu spējai vajadzības gadījumā rīkoties izlēmīgi. Latvija atzinīgi vērtē Eiropas Komisijas jauno priekšlikumu grozīt Šengenas Robežu kodeksu un tā galvenos elementus, kuru mērķis ir uzlabot ES ārējo robežu aizsardzību un drošību Šengenas zonā. Mēs īpaši atzinīgi vērtējam ES reakciju par trešo valstu īstenoto migrantu instrumentalizāciju, kā arī ES īstenoto plašāku robežu uzraudzību. Mūsuprāt, pieņemot jaunos noteikumus, tas sniegs mums tik ļoti nepieciešamos instrumentus pretdarbībai situācijās, kādas Latvija šobrīd piedzīvo," norādīja iekšlietu ministre M.Golubeva.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI