DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Seminārā #RīgaiSavuKoncertzāli informēs par Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnēm Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Arhitektu savienība (LAS) 20. janvārī tiešsaistes seminārā #RīgaiSavuKoncertzāli informēs sabiedrību par pērn īstenotajā pētījumā izvirzītajām 6 konkurētspējīgākajām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnēm Rīgas centrā, padziļināti aplūkojot LAS izvirzītās 3 novietnes ar vislielāko potenciālu attiecībā uz stratēģisko un pilsētvides attīstību, kā arī ietekmi uz nākotnes sabiedrību - rūpniecības preču tirgus teritoriju, Andrejsalu un Rīgas Kongresu namu.

Semināra tiešraidi 20. janvārī plkst. 10:00 no Lielās Ģildes Minsteres zāles būs iespējams skatīties tiešsaistē – KM tīmekļvietnē www.km.gov.lv un ministrijas, kā arī LAS Facebook platformā.

Pasākumu #RīgaiSavuKoncertzāli atklās kultūras ministrs Nauris Puntulis un LAS prezidents Juris Poga. Par Nacionālās akustiskās koncertzāles telpu programmas prasībām atgādinās koncertzāles saimnieka – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra – direktore Indra Lūkina. Savukārt LAS pārstāve, arhitekte un koncertzāles novietņu izvērtējuma procesa koordinatore Dina Suhanova informēs par izvirzītajām 6 piemērotākajām Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnēm Rīgas centrā.

Semināra turpinājumā padziļinātāk tiks izzinātas trīs LAS izvirzītās Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnes Rīgas centrā, kuras pētījuma rezultātā tika rekomendētas koncertzāles būvniecībai. Par rūpniecības preču tirgus teritoriju ziņos Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis, par Andrejsalu – I.Purmale un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” izpilddirektors Ojārs Valkers, savukārt Rīgas Kongresu namu – arhitektu biroja “Nams” valdes priekšsēdētājs Sergejs Ņikiforovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks Ints Dālderis un Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis.

Semināra noslēgumā secinājumus par izskanējušo izteiks Latvijas Mūzikas padomes priekšsēdētājs Egīls Šēfers, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un kultūras ministrs N.Puntulis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI