DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 12.janvāra ar sadarbspējīgu Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikātu var ieceļot bez Covid testa veikšanas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

No 12. janvāra vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām ar sadarbspējīgu sertifikātu ieceļošanai Latvijā negatīvs Covid-19 testa rezultāts nav nepieciešams, izņemot ieceļojot no īpaši augsta riska valstīm, kad ieceļošanai Latvijā visiem nepieciešams negatīvs Covid testa rezultāts. Vienlaikus arī turpmāk visiem ieceļotājiem pēc lidojuma ir iespēja veikt bezmaksas Covid-19 testu lidostā “Rīga”.

Prasība uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām ar sadarbspējīgu sertifikātu, ieceļojot no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Beļģijas, Īrijas Vācijas un Krievijas, tika noteikta, lai mazinātu Covid-19 varianta omikrona izplatību Latvijā. Šī prasība ir spēkā līdz 2022. gada 11. janvārim (ieskaitot)1.

Aicinām visus izmantot iespēju pēc ielidošanas veikt brīvprātīgu, valsts apmaksātu Covid-19 testu. Laboratorijas punkts brīvprātīgo testu veikšanai ieceļotājiem no Šengenas zonas valstīm atrodas E sagaidīšanas zālē, pie izejas no termināla, savukārt ieceļotāji no ārpus Šengenas zonas valstīm testu var nodot testēšanas zonā C atlidošanas terminālī pirms robežkontroles.

1 Īpaši augsta riska valstis ir valstis, kurās ir konstatēta tāda epidemioloģiskā situācija, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu, detalizētāka informācija Slimības profilakses un kontroles centra mājas lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI