DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izveidota Valmieras novada Bāriņtiesa

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras novada pašvaldība informē, ka no 2022. gada 1. janvāra darbu ir uzsākusi Valmieras novada Bāriņtiesa, ko vada tās priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Alpeus, un Bāriņtiesas darbība tiek nodrošināta visā pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Bāriņtiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs A.Alpeus novada iedzīvotājus informē: “Valmieras novada Bāriņtiesas darba organizatoriskie procesi tiek primāri pakārtoti mērķim, lai visiem Valmieras novada iedzīvotājiem Bāriņtiesa būtu pēc iespējas ērti pieejama. Pašvaldības apvienību pārvaldēs, pagastos apmeklētāji klātienē, izvērtējot vajadzību, jautājuma vai lietas raksturu, tiek pieņemti pēc iepriekšēja pieraksta. Ikvienam iedzīvotājam, nepilngadīgai personai (bērnam) vai aizgādnībā esošai personai, vai personai ar ierobežotu rīcībspēju ir iespējas telefoniski vai e-pastā sazināties ar Bāriņtiesu vai konkrēto tās darbinieku, izteikt savu vajadzību vai ziņot par tiesību pārkāpumiem.”

Bāriņtiesa atrodas Alejas ielā 8, Kocēnos, Kocēnu pagastā, Valmieras novadā. Tās darba laiks ir pirmdienā no plkst. 8.00 līdz 18.00, otrdienā, trešdienā un ceturtdienā no plkst. 8.00 līdz 17.00, un piektdienā no plkst. 8.00 līdz 16.00, ar pusdienas pārtraukumu no plkst. 12.00 līdz 13.00. Bāriņtiesa noteikusi apmeklētāju pieņemšanas laikus klātienē – pirmdienās un ceturtdienās darba laikā.

Ar Bāriņtiesu iespējams sazināties, zvanot pa tālr. 64207159 vai rakstot uz e-pastu barintiesa@valmierasnovads.lv. Saziņai ārpus darba laika par tiesību pārkāpumiem pret bērniem un personām ar ierobežotu rīcībspēju, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz Valmieras novada bezmaksas atbalsta tālruni 8484.

Valmieras novada pašvaldības teritoriālo apvienību iedzīvotājiem apliecinājumus un citas notariālās darbības, kuru veikšana noteikta Bāriņtiesu likuma VII nodaļā, ir iespēja saņemt apvienību pārvaldēs, savu apmeklējumu iepriekš piesakot attiecīgajam Bāriņtiesas loceklim. Valmieras pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem notariālo pakalpojumu saņemšanu nodrošina zvērināti notāri Aina Zvidriņa un Agris Jaunpujēns.

Valmieras novada Bāriņtiesas darbinieku kontaktinformācija publicēta šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI