DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Kazahstānas gaisa telpas izmantošana civilās aviācijas lidojumiem nav droša

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts aģentūra “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA), pamatojoties uz tās rīcībā esošo informāciju, veicot risku novērtējumu, rekomendējusi aviokompānijām lidojumus uz Kazahstānas lidostām, kā arī izvērtēt Kazahstānas gaisa telpas izmantošanas iespējas pārlidošanas maršrutos uz citām galamērķa lidostām.

CAA secinājusi, ka Kazahstānas teritorijā notiekošie nemieri ar šaujamieroču izmantošanu un konfrontācijas pastiprināšanos rada augstu drošības apdraudējumu civilās aviācijas gaisa kuģiem, kuri veic lidojumus uz Kazahstānas lidostām. Vienlaikus, ņemot vērā Kazahstānas teritorijas lielumu, pārlidojot Kazahstānu var rasties problēmas ar rezerves lidlauka izvēli.

CAA, balstoties uz risku novērtējumu, ieteikusi aviokompānijām neveikt lidojumus uz Kazahstānas lidostām un izvērtēt Kazahstānas gaisa telpas izmantošanas iespējas pārlidošanas maršrutos uz citām galamērķa lidostām.

Aviokompānijas var veikt Latvijas valstspiederīgo repatriācijas un evakuācijas reisus iepriekš veicot drošības riska novērtēšanu lidojumam uz izvēlēto lidostu un lidojuma saskaņošanu ar Civilās aviācijas aģentūru.

CAA turpinās veikt pastāvīgu drošības riska novērtējumu par Kazahstānas gaisa telpas izmantošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI