DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Valsts vides dienests aicina tirgotājus uz informatīvu pasākumu par aktualitātēm depozīta sistēmas ieviešanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts vides dienests (turpmāk – VVD) aicina tirgotājus uz attālinātu informatīvo pasākumu “Aktuālie jautājumi tirgotājiem depozīta sistēmas ieviešanā”. Pasākuma mērķis ir informēt un pārrunāt aktuālos jautājumus/prasības, kas būs saistošas visiem depozīta iepakojuma tirgotājiem. Pasākums notiks 2022. gada 7. janvārī, plkst. 10.30-12.00, attālināti “MS Teams” vidē.

Tā kā viena no būtiskākajām veiksmīgas depozīta sistēmas sastāvdaļām ir iesaistīto pušu un sabiedrības informētība par depozīta sistēmas darbību un tās pamatprincipiem, VVD, tuvojoties depozīta sistēmas darbības sākumam, aicina piedalīties informatīvā pasākumā par aktuālajiem jautājumiem tirgotājiem depozīta sistēmas ieviešanā.

Pasākuma laikā VVD un Valsts ieņēmumu dienests skaidros jautājumus, kas saistīti ar obligātajiem nosacījumiem tirgotājiem, kas tirgos dzērienus depozīta iepakojumā (gan tādiem, kuriem ir, gan tādiem, kuriem nav obligāts pienākums pieņemt izlietoto depozīta iepakojumu):

  • depozīta sistēmas ieviešana – līgumu slēgšana par piedalīšanos depozīta sistēmā, finanšu sankcijas, norādes tirdzniecības vietās;
  • grāmatvedība un PVN piemērošana depozīta sistēmas dalībniekiem;
  • depozīta sistēmas operācijas un to atspoguļošana elektroniskajās ierīcēs un iekārtās, kases aparātu un kases sistēmu pielāgošana.

Lai piedalītos pasākumā, aicinām reģistrēt savu dalību šeit - https://forms.office.com/r/rfdPWrmqTX līdz 2022. gada 5. janvāra darba dienas beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI