DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks: aizsardzības nozare aizvadītajā gadā sniegusi daudzpusīgu atbalstu Covid-19 pandēmijas ierobežošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki 2021. gadā ir snieguši nozīmīgu atbalstu citām valsts pārvaldes iestādēm un sabiedrībai, lai ar centralizētu iepirkumu organizēšanu, kā arī loģistikas un cilvēkresursu nodrošināšanu ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību un pārvarētu tās radītās sekas.

“Nacionālie bruņotie spēki un aizsardzības resors kopumā šogad ir sniedzis ļoti daudzpusīgu atbalstu sabiedrībai un Latvijas mediķiem, ar mērķi samazināt saslimstību ar Covid-19 un palīdzēt tiem, kuriem klājas vissmagāk. Šī pandēmija ir izaicinājums mums visiem, un to ir iespējams pārvarēt tikai kopīgiem spēkiem. Tādēļ aicinu ikvienu iedzīvotāju sekot veselības nozares ekspertu norādēm un vakcinēties, lai pasargātu gan sevi, gan savus tuvākos,” pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks.  

Nacionālie bruņotie spēki turpina sniegt atbalstu vakcinācijas aptveres veicināšanai, iesaistot visas Zemessardzes brigādes, Nodrošinājuma pavēlniecību un citus regulāro spēku veidus pēc nepieciešamības. Kopš vakcinācijas centru atvēršanas šī gada pavasarī, atkarībā no vakcinācijas centra lieluma, katrā centrā atbalstu medicīnas personālam sniedza trīs līdz desmit karavīri vai zemessargi. Tāpat Zemessardze sniedz atbalstu izbraukuma vakcināciju un mobilo vakcinācijas centru darbībā.

No 2020. gada 7. decembra līdz 2021. gada 6. maijam profesionālā dienesta karavīri un zemessargi sniedza atbalstu Valsts robežsardzei, Covid-19 ierobežojumu kontrolē iesaistot aptuveni 4700 profesionālā dienesta karavīru un zemessargu maiņas.

Savukārt gada otrajā pusē Nacionālie bruņotie spēki sniedza atbalstu Rīgas slimnīcu darbības nodrošināšanā, palīdzot mediķiem ar skābekļa balonu apgādi Covid-19 nodaļās, krāvēju darbiem un citiem palīgdarbiem.

Ieskaitot 2020.gadā uzsāktās un veiktās iepirkuma procedūras, 2021.gadā Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrs ir noslēdzis 19 piegādes līgumus par dažādu epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursu iegādi. Tā rezultātā valsts rezervēs ir vairāk nekā 6 850 000 I tipa ķirurģiskās maskas, 779 300 II tipa ķirurģiskās maskas, 205 000 IIR tipa ķirurģiskās maskas, kā arī vairāk nekā 13,5 miljoni vienību virsvalku, cimdu, priekšautu, aizsargbriļļu, bahilu u.c. individuālo aizsardzības līdzekļu.

Tāpat Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrs ir īstenojis Covid-19 slimību izraisošā vīrusa (SARS-CoV-2) antigēna paštestu piegādi pašvaldībām, visām Latvijas skolām un Izglītības un zinātnes ministrijai.

Līdzās epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursu iegādei Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrs nodrošināja arī atbalstu starptautiskās palīdzības saņemšanas loģistikas organizēšanā, kopumā noliktavā īslaicīgai glabāšanai pieņemot vairāk nekā 500 paletes ar dažādām medicīniskajām iekārtām no Ungārijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Francijas, Polijas, Čehijas, Ungārijas, Lietuvas un Vācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI