DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts aicina klientus skaidru naudu sūtīt ar ātro un drošo naudas pārveduma pakalpojumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Tā kā visā pasaulē pasta sūtījumos atbilstoši Pasaules pasta konvencijai ir aizliegts ievietot naudu un kompetentās iestādes šo nelikumīgo sūtījumu var konfiscēt jebkurā piegādes posmā, Latvijas Pasts aicina naudas pārsūtīšanai izvēlēties ātro un drošo naudas pārveduma pakalpojumu. Latvijas Pasts nodrošina arī dažādus citus finanšu pakalpojumus – populārākais ir maksājumu konts Pasta norēķinu sistēmā (PNS), pasta nodaļās iespējams apmaksāt visa veida rēķinus, veikt pārskaitījumus uz iekšzemes vai ārvalstu kredītiestāžu juridisko vai privātpersonu kontiem un saņemt citus finanšu pakalpojumus.

Pasta sūtījumos ir aizliegts ievietot naudu – šis aizliegums noteikts Pasaules pasta konvencijā un attiecīgi integrēts Latvijas Republikas Pasta likuma 24.pantā. Konstatējot aizliegtas preces un priekšmetus, tajā skaitā naudu, kompetentās iestādes tos var konfiscēt jebkurā piegādes posmā, Latvijas Pasts aicina klientus naudas pārsūtīšanai izvēlēties Latvijas Pasta piedāvāto iekšzemes, pārrobežu vai Western Union naudas pārveduma pakalpojumu, kas nodrošina ātru un drošu naudas piegādi adresātam.

Ar iekšzemes pārvedumu naudu var nosūtīt saņēmējam uz pieprasījuma pasta nodaļā vai ar piegādi konkrētā adresē visā Latvijas teritorijā. Iekšzemes naudas pārvedumi tiek nosūtīti jau tajā pašā dienā, un šo pakalpojumu var noformēt jebkurā klientam ērtā pasta nodaļā vai izmantojot pastnieka pakalpojumus klienta dzīvesvietā. Savukārt pārrobežu un Western Union naudas pārvedumu nosūtīšana ir atkarīga no katras konkrētās valsts naudas nosūtīšanas nosacījumiem. Sīkāka informācija par naudas pārvedumu pakalpojumiem pieejama te.

Latvijas Pasts nodrošina arī dažādus citus finanšu pakalpojumus – pasta nodaļās iespējams apmaksāt visa veida rēķinus, veikt naudas iemaksas savā vai cita Latvijas Pasta klienta maksājumu kontā, veikt pārskaitījumu uz iekšzemes vai ārvalstu kredītiestāžu juridisko vai privātpersonu kontiem, apkalpot darījumus kontos un saņemt citus finanšu pakalpojumus. Reģionos bieži vien pasta nodaļa ir vienīgā vieta, kur iespējams veikt finanšu darījumus.

Maksājumu konts PNS ­ir populārākais finanšu pakalpojums pasta nodaļās. Lai atvērtu PNS kontu, klientam jādodas uz pasta nodaļu, līdzi ņemot pasi vai personas apliecību. Konta atvēršana ir bez maksas. Maksājumu konts pasta nodaļā sniedz ērtu iespēju saņemt algu, pensiju, pabalstus un citus maksājumus, veikt pārskaitījumus uz juridisku un privātpersonu kontiem pasta nodaļās, kā arī kredītiestādēs Latvijā un ārvalstīs, iemaksāt un izņemt no sava konta skaidru naudu, apmaksāt rēķinus par īres, komunālajiem un citiem pakalpojumiem. Sīkāka informācija pieejama šeit.

Ērts veids, kā saņemt skaidras naudas izmaksu no PNS konta dzīvesvietā, ir pastnieka pakalpojumu izmantošana. Šis risinājums ir īpaši ērts un draudzīgs senioriem, kam ir grūtības nokļūt līdz pasta pakalpojumu sniegšanas vietai ārpus savas dzīvesvietas un kam tas īpaši aktuāli ir arī Covid-19 kontekstā. Lai saņemtu naudu no PNS konta ar piegādi mājās, pakalpojums ir jāpiesaka, sazinoties ar Latvijas Pasta Klientu centru pa tālruni: 27008001 vai 67008001.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI