DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA direktore Evita Simsone piedalās ES dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla PES valdes sanāksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9. un 10. decembrī tiešsaistē norisinās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla (PES) valdes sanāksme, kurā Latviju pārstāv Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

PES valdes sanāksmes darba kārtībā ir plašs Eiropas darba tirgum aktuālo jautājumu loks. Uzmanības centrā - PES un katras ES dalībvalsts nodarbinātības dienesta darbība Covid-19 pandēmijas apstākļos darba tirgus atveseļošanai. Darbaspēka mobilitātes direktors un Eiropas Komisijas (EK) valdes loceklis Jordi Curell Gotor sanāksmes dalībniekus informēs par jaunākajām EK iniciatīvām nodarbinātības veicināšanas jomā. EK Nodarbinātības un sociālās pārvaldības analīzes direktore Barbara Kaufmane iepazīstinās ar aktuālo situāciju Eiropas darba tirgū un prognozēm. PES valdes locekļi apspriedīs pētījumu par ES valstu nodarbinātības dienestu pakalpojumu sniegšanu krīzes apstākļos.

PES valdes sanāksmes darba kārtībā būs arī darbaspēka mobilitātes un darba spēka pieprasījuma un piedāvājuma salāgošanas jautājumi. Sanāksmes dalībnieki tiks iepazīstināti ar Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES novērtējuma rezultātiem, savukārt Eiropas Darba iestādes (ELA) izpilddirektors Kosmins Boiangiu informēs par nodarbinātības dienestiem aktuālajām ELA aktivitātēm un prezentēs pētījumu par darbaspēka trūkumu ES darba tirgū.

10.decembra plenārsēdes darba kārībā būs PES tīkla darbības un nodarbinātības dienestu savstarpējās mācīšanās rezultātu apspriešana, kā arī PES valdes priekšsēdētāja pirmā vietnieka ievēlēšana. Notiks arī seminārs par diskriminācijas novēršanu darba tirgū un atbalstu nelabvēlīgākajā situācija esošajiem darba tirgus dalībniekiem.

ES dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkls PES (European network of Public Employment Services) tika izveidots 2014. gadā ar Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes lēmumu par ciešāku nodarbinātības dienestu sadarbību, lai vienotas Eiropas nodarbinātības stratēģijas ietvaros veicinātu nodarbinātības dienestu attīstību un pakalpojumu efektivitāti. Reizi pusgadā katra prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē organizē PES valdes sanāksmi, lai apspriestu, kas ir paveikts iepriekšējā pusgadā un pieņemtu lēmumus par turpmāko darbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI