DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā organizētajā konferencē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

6. decembrī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš dosies vairāku dienu darba vizītē uz NATO Apvienoto spēku pavēlniecību Brunsumā, Nīderlandē, lai piedalītos konferencē, kurā tiks pārrunāti starptautiskās un reģionālās drošības aktuālie jautājumi.

Darba vizītes laikā Nacionālo bruņoto spēku komandierim ir plānotas vairākas neformālās divpusējās un daudzpusējās tikšanās ar citu Alianses dalībvalstu bruņoto spēku komandieriem un amatpersonām.

Plānots, ka konferenci atklās NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Jorgs Follmers (Jörg Vollmer). Ģenerālis J. Follmers NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera amatā stājās 2020. gada aprīlī. NATO komandstruktūrā viņš ir viens no trīs operacionālā līmeņa komandieriem, kurš atrodas tiešā NATO spēku virspavēlnieka Eiropā pakļautībā. Primārās NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera atbildības jomas ir reģionālā drošība Ziemeļeiropā, kā arī Alianses reaģēšanas spēki (NRF) 2022. gadā. Ģenerālis J. Follmers jau vairākkārt darba vizītēs viesojies Latvijā – ne tikai NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera, bet arī Vācijas Sauszemes spēku komandiera amatā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI