DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministre A. Muižniece: Jēkabpils Agrobiznesa koledža īsteno reģionā nepieciešamas un būtiskas programmas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Jēkabpils novada dome

Šodien, 2021. gada 3. decembrī, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš devās reģionālajā vizītē uz Jēkabpili, kur tikās ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, Madonas domes priekšsēdētāja vietnieku komunālās saimniecības, teritoriālās pārvaldības un attīstības jautājumos Aigaru Šķēlu un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktori Ritu Poli. Tikšanās laikā uzmanīga galvenokārt tika veltīta Jēkabpils Agrobiznesa koledžas attīstības plāniem, kas ministres ieskatā ir ar lielu izaugsmes potenciālu.

“Tikšanās mērķis bija kliedēt bažas par koledžas nākotni un vēlreiz apliecināt, ka to nav plānots pievienot citai izglītībai iestādei. Koledžas direktorei Ritai Polei ir stratēģisks un pārdomāts nākotnes redzējums, arī šī brīža rezultāti ir labi un stabili. Esmu patiesi gandarīta redzēt, ka koledžas vadība vēlas stiprināt tās jomas, kurās jau šobrīd demonstrē labus sasniegumus, nākotnē orientējoties uz profesionālo vidējo izglītību un atsakoties no augstākās izglītības programmām. Koledža īsteno reģionam nepieciešamas un būtiskas studiju programmas, tāpēc nākotnē tai ir liels potenciāls kļūt par ļoti spēcīgu vidējās profesionālās izglītības iestādi,” norādīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

“Nākotnes plāni balstās uz koledžas vadības lēmumiem, arī to īstenošanas termiņi ir Jēkabpils Agrobiznesa koledžas pārziņā. Tā kā izglītības programmas nepārklājas, izaugsmes un attīstības iespējas ir arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas struktūrvienībai Barkavā,” piebilda A.Muižniece.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis norāda: “Šodien klātienes sarunā guvām būtisku pārliecību par to, ka Izglītības un zinātnes ministrijai atbalsta, ka Jēkabpils novadā jābūt spēcīgai profesionālās izglītības iestādei, kas gan reģiona, gan arī novada tautsaimniecības attīstībai ir ļoti nozīmīgi un vitāli nepieciešams.”

“Kļūstot par vidējās profesionālās izglītības iestādi reģionā, mēs varam atbalstīt vietējo uzņēmējdarbības vidi ar nepieciešamo augstākā līmeņa profesionālo speciālistu sagatavošanu,” norādīja Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktore Rita Pole.

Tikšanās laikā tika iezīmētas arī nākotnes perspektīvas profesionālās izglītības attīstībai Vidusdaugavas reģionā. Noslēgumā norisinājās preses konference ar reģiona medijiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI