DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldība plāno uzlabot ūdens resursu iznomāšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība decembra vidū rīkos publisku sanāksmi, kurā spriedīs par galvaspilsētā esošo ūdens resursu efektīvāku izmantošanu un iznomāšanu, par to otrdien, 30. novembrī, vienojās Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputāti.

“Šajā sanāksmē meklēsim labākās idejas, kā sakārtot publisko ūdeņu iznomāšanu. Vēlamies nākt pretī uzņēmējiem, kas vēlas attīstīt savas biznesa ieceres sadarbībā ar pašvaldību, vienlaikus padarot Rīgas ūdeņus atvērtākus iedzīvotājiem,” uzsver komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Komitejas deputāti atzina, ka publisko ūdeņu uzraudzība un apsaimniekošana patlaban ir sadrumstalota starp dažādām pašvaldības struktūrām, tāpat būtu nepieciešami saistošie noteikumi par atsevišķu teritoriju apsaimniekošanu un nomu.

Patlaban normatīvajos aktos par publisko ūdeņu izmantošanu faktiski nav noteikta atbildība negodprātīgiem izmantotājiem un nav noteikta atbildība par patvaļīgu ūdensobjekta aizņemšanu. Tāpēc nepieciešams izstrādāt normatīvo aktu, ar kuru tiktu definētas pieļaujamās darbības, veidi pašvaldības ūdensobjektos, noteikta kārtība lēmumu pieņemšanai par nomu, atbildīgās institūcijas kontrolei un atbildība par noteikumu neievērošanu. Šobrīd nomas process kopumā ir birokrātiski sarežģīts, kompetence starp institūcijām ir sadalīta.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments arī patlaban sācis divu 2009. gadā publiskā ūdens akvatorijas nomas līgumu nosacījumu pārskatīšanu -  par Juglas ezera akvatorijas daļu nomu un Āgenskalna līča iznomāšanu. Attiecībā par kuģošanas līdzekļu piestātņu Pilsētas kanālā nomu, departaments ir sagatavojis izsoles nolikuma projektu un pasūtījis nomas akvatorijas izsoles sākumcenas novērtējumu pie sertificēta vērtētāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI