DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Izmaksās kompensāciju mobilo sakaru operatoriem par SMS apziņošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinets (MK) otrdien, 30. novembrī, apstiprināja Satiksmes ministrijas rosināto kompensāciju mobilo sakaru operatoriem par izdevumiem, kas saistīti ar īsziņas (SMS paziņojums) nosūtīšanu personām, kas iebraukušas Latvijā no ārvalstīm, to informēšanai par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Kopējais kompensācijas apjoms par laika periodu no š.g. 1. aprīļa līdz 30. septembrim ir 116 532 eiro.

Pēc mobilo sakaru operatoru veiktajiem aprēķiniem, kopumā laika posmā no š.g. 1. aprīļa līdz 30. septembrim tika nosūtīti vairāk nekā 4 miljoni SMS paziņojumi par Latvijā noteiktajiem Covid-19 epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Kopš 2020. gada
28. septembrī valstī tika uzsāka SMS apziņošana, kopumā izsūtīti vairāk nekā 8,5 miljoni SMS paziņojumu.

Mobilo sakaru operatori SIA „Latvijas Mobilais telefons”, SIA „Tele2” un SIA „BITE Latvija” ir snieguši būtisku ieguldījumu personu, kas atgriezušies vai ieceļojuši (viesabonenti) Latvijā apziņošanā par Latvijā noteiktiem drošības pasākumiem, tādējādi veicinot personu informētību.

SMS paziņojuma nosūtīšana ir viens no valstī noteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā, kas ļauj elastīgi informēt personas par valdības pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 ierobežošanai Latvijā.  Mobilo sakaru operatori pēc iespējas nodrošina, ka ikvienai personai, ierodoties vai atgriežoties Latvijā, katru reizi tiek nosūtīts viens SMS paziņojums.  Šī drošības pasākuma īstenošanā savu ieguldījumu dod mobilo sakaru operatori, kas no saviem līdzekļiem sedz izmaksas par SMS paziņojumu nosūtīšanu saviem klientiem, kuri atgriežas no ārvalstīm un reģistrējas sava operatora tīklā pēc viesabonēšanas.

Finanšu līdzekļi par laika periodu no š.g. 1. aprīļa līdz 30. septembrim tiks piešķirti no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” un tos saņems SIA „Latvijas Mobilais telefons”, SIA „Tele2” un SIA „BITE Latvija”. MK lēmums stāsies spēkā pēc Saeimas Budžeta un finanšu komisijas apstiprinājuma.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI