DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku komandieris tiekas ar Čehijas Bruņoto spēku komandieri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 30. novembrī, darba vizītē Latvijā ierodas Čehijas Bruņoto spēku komandieris ģenerālis Alešs Opata (Aleš Opata), lai tiktos ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunātu aktuālos Latvijas un Čehijas Bruņoto spēku sadarbības jautājumus, kā arī starptautiskās un reģionālās drošības aktualitātes. 

Vizītes ietvaros ģenerālis A. Opata apmeklēs Ādažu bāzi, kur iepazīsies ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas spējām un uzdevumiem.

Čehija ir viena no NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalstīm. Dienesta pienākumus Latvijā pilda aptuveni 60 Čehijas bruņoto spēku karavīri. Tāpat Čehija uz Latviju nosūtījusi arī vairākas bruņoto spēku tehnikas vienības.

Čehija sniedz būtisku ieguldījumu reģionālās drošības stiprināšanā, arī atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas valstīm.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1500 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot tās solidaritāti un apņēmību aizstāvēties pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI