DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vita Anda Tērauda: Latvijai starptautiskā tirdzniecība ir īpaši svarīga

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Latvijai kā mazai, atvērtai un liberalizētai ekonomikai starptautiskā tirdzniecība ir īpaši svarīga,” piektdien, 26.novembrī, pēc sēdes sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. Deputāti sēdē apstiprināja Ārlietu ministrijas sagatavoto nacionālo pozīciju Eiropas Savienības Ārlietu ministru padomei tirdzniecības jautājumos. Tajā plānots skatīt arī Eiropas Savienības dalībvalstu nostāju Pasaules Tirdzniecības organizācijas 12.Ministru konferencē.

“Nākamnedēļ Pasaules Tirdzniecības organizācijā gaidāmajās sarunās Eiropas Savienībai ir jāspēlē aktīva loma dienaskārtības veidošanā," teica V.A.Tērauda, norādot, ka lēmumos par tirdzniecību un eksportu ir rūpīgi jāizvērtē iespējamie riski un ieguvumi gan nacionālā, gan Eiropas Savienības līmenī.

Kā deputātus sēdē informēja Ārlietu ministrijas pārstāvji, Latvijā 25 procentus darba vietu rada eksports ārpus Eiropas Savienības, tai skaitā uz Lielbritāniju un Krieviju.

Eiropas Savienības Ārlietu ministru padome tirdzniecības jautājumos notiks 29.novembrī Ženēvā, Šveicē. Tajā plānots skatīt arī jautājumus par intelektuālā īpašuma tiesībām un to aizsardzību, tostarp Covid-19 pandēmijas apstākļos. Tāpat paredzēts spriest par Pasaules Tirdzniecības organizācijas reformu, kā arī iespējamo vienošanos par zivsaimniecības subsīdiju izbeigšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI