DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veidos darba grupu mirstības no Covid-19 izvērtējumam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai analizētu augsto mirstības no Covid-19 iemeslus un meklētu risinājumus to turpmākai novēršanai, pie jautājuma izvērtējuma strādās īpaši izveidota darba grupa – šāds lēmums pieņemts vakardien, 24.novembrī, notikušajā Veselības nozares Stratēģiskās padomes sēdē.

Covid-19 pandēmijai raksturīga viļnveida gaita un šobrīd ir vērojama situācijas stabilizēšanās pēc iepriekšējās nedēļās piedzīvotas ļoti lielas saslimstības un slimnīcu noslodzes. Tādēļ veselības aprūpes nozare ir jāturpina stiprināt, neraugoties uz saslimstības ar Covid-19 mazināšanos. Tāpat jāizvērtē iepriekšējās nedēļās gūtā pieredze, lai labāk sagatavotos nākotnē iespējamiem atkārtotiem saslimstības uzliesmojumiem. Šā iemesla dēļ paralēli veselības aprūpes nozares stiprināšanas – slimnīcu kapacitātes palielināšanai, gultu rezervju veidošanai, medicīniskā aprīkojuma un medikamentu nodrošinājumam slimnīcās - ir jāizvērtē arī augstie mirstības no Covid-19 rādītāji.

Iedzīvotāju vispārējais veselības stāvoklis, ārstniecības un aprūpes pieejamība hroniskajiem pacientiem, vakcinācijas pret Covid-19 aptvere sabiedrībā kopumā un īpaši riska grupās, savlaicīga medicīniskās palīdzības pieejamība un ārstniecības iestāžu kapacitāte ir savstarpēji saistīts pasākumu kopums, kas ietekmē gan ārstniecības iestāžu iespējas nodrošināt nepieciešamo palīdzību, gan slimības gaitas norisi cilvēkam. Tādēļ darba grupas uzdevums būs ne tikai analizēt iespējamos iemeslus augstajai mirstībai, bet piedāvāt risinājumus turpmākajai rīcībai.

Jau ziņots, ka kopumā kopš pandēmijas sākuma 2020.gadā no Covid-19 miruši vairāk nekā 4000 cilvēki.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI