DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pirmajā adventē Rīgā iemirdzēsies galvenās svētku egles un notiks koncerti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmajā adventē, 28. novembrī, Rīgā iemirdzēsies galvenās Ziemassvētku egles Doma laukumā un Rātslaukumā, savukārt kultūras centros un dievnamos skanēs svētku koncerti.

Kopumā šogad pašvaldība Rīgā ir gādājusi par 16 eglēm, kas atradīsies dažādās pilsētas apkaimēs, un 22 Ziemassvētku eglēm, kas rotās galvaspilsētas kultūras centrus, parkus, skvērus un laukumus.

Svētku noskaņa būs jūtama arī koncertos kultūras centros un dievnamos, kurus ikviens interesents varēs apmeklēt “zaļajā režīmā”, bet atsevišķus koncertus būs iespēja vērot arī tiešsaistē.

Pirmajā adventē pilsētā sākas koncertcikls “Adventa koncerti Rīgas baznīcās”, un 28. novembrī koncerts notiks Rīgas Āgenskalna baptistu baznīcā.

Šajā dienā Rīgas Sv. Pētera baznīcā apmeklētāji gaidīti Ziemassvētku gaidīšanas laika pasakas “Sveces liesma” muzikālajā uzvedumā, kas tapis pēc Selmas Lāgerlēvas darba “Kristus leģenda” motīviem. Pirmās adventes koncerts ar Orķestra “Rīga” un solistes Ievas Paršas piedalīšanos skanēs arī Rīgas Domā. Šis koncerts būs skatāms kā klātienē, tā arī tiešsaistē.

Svētku gaidīšanas atmosfēru uzburs arī Rīgas kultūras centros notiekošie koncerti. Kultūras centrā “Imanta” ar pazīstamu mūziķu un populāru solistu piedalīšanos skanēs koncerts “Ziemassvētku romance”. Savukārt kultūras centrā “Mazā ģilde” klausītāji gaidīti koncertā “Rāmi krastu skalos ūdens.” Abi koncerti būs skatāmi arī tiešsaistē.

Adventa laika kultūras pasākumus atbalsta Rīgas pašvaldība, un programma tapusi sadarbībā ar pašvaldības kultūras centriem un biedrībām. Tuvojoties Ziemassvētkiem, svētku noskaņu Rīgā ienesīs arī pilsētvides noformējums centrā un apkaimēs.

Informācija par Pirmās adventes pasākumu programmu, māksliniekiem, norises laiku, kā arī ielūgumu iegādes kārtību un arī tiešsaistes kanāliem ir pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.

 

Plašāka informācija: Indra Vilde Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja, tālr. 67026838, mob. 26708034, e-pasts: indra.vilde@riga.lv https://www.riga.lv/lv/jaunumi  https://kultura.riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI