DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
2
2

Sporta organizācijas tiek aicinātas dalībai tiešsaistes pasākumā par Latvijas Antidopinga biroja izstrādātajiem ieteikumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksam un saistošajiem dokumentiem, t.sk Starptautiskajiem standartiem, sporta organizāciju pienākums ir izglītot un konsultēt sportistus, trenerus un sportistu atbalsta personālu par antidopinga politiku un noteikumiem, kas pieņemti saskaņā ar Pasaules Antidopinga kodeksu, lai mazinātu dopinga riskus sportā un veicinātu sporta integritāti.

Tādēļ Latvijas Antidopinga birojs (Birojs) pēc  savas iniciatīvas ir izstrādājis ieteikumus sporta organizācijām ar  nolūku efektīvāk iesaistīties antidopinga profilaksē. Sagatavotais materiāls būs noderīgs, lai nodrošinātu sporta organizācijas atbilstību Pasaules Antidopinga kodeksam un Pasaules Antidopinga aģentūras Starptautiskajiem standartiem, it sevišķi no 2021. gada spēkā esošajam Izglītības standartam.

Birojs apzinās un novērtē ikkatras sporta organizācijas lomu sporta popularizēšanā, rūpēs par sportu, kā arī, tās integritātes saglabāšanā. Tāpēc Birojs aicina, izvēlēties vienu no diviem piedāvājamajiem datumiem (26. novembrī, plkst. 15:00 vai 30. novembrī, plkst. 11:00) un sporta organizāciju vadītājiem, kā arī atbildīgajiem par sporta integritāti reģistrēties  informatīvajam tiešsaistes pasākumam, lai Birojs prezentētu sagatavoto ieteikumu materiālu, kā arī visi kopā nospraustu jaunus mērķus tālākai virzībai uz Patiesu Sportu.

Pasākums notiks MS TEAMS platformā, reģistrējoties pasākumam būs pieejama pieslēgšanās saite.

Reģistrēties pasākuma var Biroja mājaslapā: https://www.antidopings.gov.lv/lv/jaunums/atkartoti-pasakumi-par-sporta-organizaciju-iesaisti-antidopinga-profilakse

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI