DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs akreditācijas vizītēs pieņem Angolas, Kosovas un Krievijas vēstniekus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 22. novembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītēs pieņēma Angolas, Kosovas un Krievijas vēstniekus.

Sarunā ar Angolas Republikas vēstnieku Felisjānu Antoniu dus Santušu (Feliciano António dos Santos), kurš rezidē Varšavā, Polijā, tika uzsvērta nepieciešamība stiprināt politisko dialogu un ekonomisko sadarbību Vēstnieks pauda interesi iepazīt Latvijas pieredzi mežsaimniecības, kokrūpniecības un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās. Tāpat tika pārrunāta sadarbība starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO, kur Angola ir atbalstījusi Latvijas iniciatīvas cīņā pret dezinformāciju.

Tikšanās laikā ar Kosovas Republikas vēstnieci Škendiju Geci Šerifi (Shkëndije Geci Sherifi), kura rezidē Stokholmā, Zviedrijā, A. Pelšs pauda atbalstu Kosovas  integrācijas procesam Eiropas Savienībā (ES) un apliecināja, ka Latvija arī turpmāk ir gatava dalīties savā reformu un integrācijas ES pieredzē. Tāpat Latvija ir ieinteresēta turpināt sniegt ieguldījumu Kosovas un reģiona drošībā, piedaloties NATO vadītajā starptautiskajā operācijā KFOR.

Tiekoties ar jauno Krievijas Federācijas vēstnieku Mihailu Vaņinu (Михаил Ванин), tika apstiprināta nepieciešamība turpināt starpvalstu politisko dialogu un praktisko sadarbību.

Visu trīs vēstnieku akreditācija pie Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita plānota 2021. gada 23. novembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI