DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos Rīgā, divi cilvēki cieta, viens – izglābts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13. novembra plkst. 06.30 līdz 15. novembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 92 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 43 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Tallinas ielā Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega televizors un sadzīves priekšmeti 20m2 platībā. No ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.28 ugunsgrēks likvidēts. Mājoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst. 12.31 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Augusta Deglava ielu Rīgā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas elektriskās plīts dega ēdiens 0,2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji pamodināja un izveda no piedūmotā dzīvokļa vienu cilvēku. Plkst. 13.00 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina: gatavojot un sildot ēdienu, ievērojiet piesardzību! Neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības! Uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112!

Sestdien plkst. 13.18 tika saņemts izsaukums uz Eduarda Smiļģa ielu Rīgā, kur no piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvokļa loga cēlās dūmi. Notikuma vietā dzīvoklī  dega dīvāns 3m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Plkst. 15.21 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsgrēks iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Sestdien Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā no Daugavas izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI