DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī palīdzēts ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem

Aizvadītajā diennaktī, laikposmā no šī gada 12. februāra plkst. 6.30 līdz 13. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Planīcas ielu Kuldīgā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – divu vieglo un kravas automašīnas sadursme. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja divus cilvēkus - cietušo, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, un ar hidraulisko instrumentu palīdzību bojāgājušo. Pēc tam sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 13.45 darbi notikuma vietā pabeigti.

Vakar plkst. 14.56 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Limbažu novada Bīvzemnieku pagastā, kur vieglā automašīna nobrauca no ceļa un atradās grāvī. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka iekšā atrodas iespiests cilvēks. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, cilvēks tika atbrīvots un nogādāts līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai. Plkst. 15.35 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji sešas reizes devās uz izsaukumiem, kuros dzīvojamo māju dūmvadā dega sodrēji.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI