DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Pret KNAB sociālās kampaņas vides objektu, iespējams, veikts vandālisms

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc sociālās kampaņas vides objekta “Korupcijas aisbergs” iespējamā vandālisma akta un iepriekš konstatētajām objekta nepilnībām pieņēmis lēmumu un vienojies ar uzņēmumu SIA “Sparta Media” par objekta atkārtotu neizvietošanu Daugavā pie Akmens tilta. KNAB uzņēmumam neizmaksās līgumsummas daļu, kas attiecas uz objekta izveidi un izvietošanu.

KNAB atgādina, ka pie Akmens tilta izvietotais vides objekts tika demontēts, lai uzņēmums SIA “Sparta Media”, kas publiskā iepirkuma ceļā ieguva tiesības īstenot KNAB sociālo kampaņu, objektam novērstu tehniskās nepilnības. Lai novērstu nepilnības, uzņēmums pēc iepriekšējas saskaņošanas ar Rīgas domes atbildīgajām struktūrvienībām lēma par objekta nostiprināšanu Daugavas krastā, to fiksējot ar vairākām trosēm.

Vakar, 7. novembrī, tika konstatēta objekta nesankcionēta apzīmēšana un pārvietošana. Tā kā sākotnējās pazīmes liecina, ka objekta troses ir apzināti un ļaunprātīgi pārgrieztas, uzņēmums SIA “Sparta Media” ir vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot izmeklēt vandālisma aktu un citas iespējamas pretlikumības, kas vērstas pret sabiedrības drošību, kā arī uzņēmuma un KNAB reputāciju.

Ņemot vērā iespējamo vandālisma aktu, kā arī ražošanas laikā pieļautās nepilnības, KNAB pieņēmis lēmumu un vienojies ar uzņēmumu SIA “Sparta Media” vides objektu Daugavā pie Akmens tilta atkārtoti neizvietot. KNAB neizmaksās uzņēmumam līgumsummas daļu 25 410 eiro, t.sk. PVN, apmērā, kas pilnā apmērā attiecas uz objekta izveidi un izvietošanu. Vides objekts tiks nodots pārveidei un glabāšanai scenogrāfijas vajadzībām.

KNAB vērš uzmanību, ka vides objekts ir tikai daļa no sociālās kampaņas, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par korupcijas negatīvajām sekām un mazināt iedzīvotāju toleranci pret korupciju. KNAB turpinās īstenot pārējo kampaņas daļu, tostarp reklāmas materiālu izvietošanu plašsaziņas līdzekļos, internetā un vidē.

KNAB sociālo kampaņu īsteno ar Eiropas Ekonomikas zonas grantu finansiālo atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI