DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

PTAC aicina uz kampaņas “Spēlējies droši!” atklāšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc tam, kad Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mediķi cēla trauksmi par vairāku bērnu nonākšanu slimnīcā, norijot stiprus magnētus, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pastiprināja savas darbības, lai novērstu, ka šādas bērniem nedrošas preces ir pieejamas tirgū.

No 2020. gada beigām PTAC ir veicis gan pārbaudes, gan sazinājies ar gandrīz 20 komersantiem un aicinājis izņemt šīs preces no tirdzniecības, gan arī vairākiem stiprus magnētus saturošiem rotaļlietu paraugiem veicies ekspertīzes. Papildus tirgus uzraudzībai esam secinājuši, ka ir nepieciešama plaša, gan vecāku, gan bērnu aprūpes personu, gan pašu bērnu informēšana par stipro magnētu bīstamību un smagajām traumām, ko tie var radīt, ja tiek norīti. 

Tādēļ PTAC aicina uz kampaņas “Spēlējies droši!” atklāšanas pasākumu, kas notiks

03.11.2021. plkst. 11.00 

tiešraide https://www.facebook.com/ptacgovlv/

Pasākumā piedalīsies:

  • Dr. Ilze Briuka, BKUS gastroenteroloģe, Endoskopijas dienesta vadītāja,
  • Baiba Vītoliņa, PTAC direktore,
  • Lelde Ceriņa, TV personība, satura veidotāja.

Atklāšanas pasākumā tiks sniegta informācija par gadījumiem (arī statistiku), kad dažādi priekšmetu, sevišķi stipru magnēti, podziņbaterijas nokļuvušas bērnu kunģa-zarnu traktā, to izraisītajiem veselības sarežģījumiem, stiprus magnētu saturošu u.c. nedrošu rotaļlietu pieejamību tirdzniecībā, kampaņas “Spēlējies droši!” aktivitātēm, kā arī, kā mazināt riskus, lai stiprus magnētus saturošas rotaļlietas un citas  bīstamas preces nenonāktu bērna redzeslokā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI