DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Topošie jaunie profesionāļi demonstrēs prasmes ceļu būves nozares konkursā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 6. līdz 7. oktobrim Smiltenes tehnikumā deviņi topošie profesionāļi no Daugavpils Būvniecības tehnikuma, Saldus tehnikuma un Smiltenes tehnikuma demonstrēs savas prasmes un sacentīsies nozares jauno profesionāļu meistarības konkursā “Ceļu būve”. Audzēkņi strādās komandās pa trīs.

Divās konkursa dienās konkursanti veiks ceļa apmaļu izbūvi, veidojot tās noteiktā augstumā, atpazīs un raksturos dažādus būvmateriālus, kā arī ceļu būves nozarē izmantoto tehniku. Līdztekus jaunie speciālisti veiks mērījumus ar optisko nivelieri, nospraudīs dabā trases plānu un pierādīs savas teorētiskās zināšanas par nozarē svarīgiem terminiem, veicamajiem darbiem un darba aizsardzību.

Konkursantus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs SIA “8 CBR” projektu vadītājs Aldis Šaicāns, SIA “Ceļu komforts” būvinženieris Aigars Leitis, kā arī būvniecības firmas SIA “VIRĀŽA” darbu vadītājs Andis Virskuls.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) nozares konkursu rīko jau kopš 2018. gada, lai noteiktu labākos jaunos speciālistus ceļu būves nozarē, popularizētu profesionālo izglītību un radītu sadarbības iespējas darba devējiem un izglītības iestādēm. Konkursā noskaidros labākos topošos nozares jaunos speciālistus, kā arī veicinās profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidos sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Nozaru konkursus finansē Eiropas Sociālā fonda projekts “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un līdzfinansē Latvijas valsts, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, starptautisko konkurētspēju un kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI