DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā: Eiropas Padomei jāseko Lukašenko režīma organizētajai ārvalstnieku pārvietošanai ES un Baltkrievijas pierobežā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Foto: Martins Olekšs, Saeima

Eiropas Padomei jāseko Aleksandra Lukašenko režīma organizētajai ārvalstnieku pārvietošanai Eiropas Savienības (ES) un Baltkrievijas pierobežā, ceturtdien, 30.septembrī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārā asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, piedaloties EPPA sesijā Strasbūrā.

I.Lībiņa-Egnere informēja, ka EPPA lēmusi rosināt Eiropas Padomi izveidot pastāvīgu grupu vai struktūru, kuras uzdevums būtu sekot cilvēktiesību situācijai Baltkrievijā, tostarp uzraudzīt migrantu, bēgļu un patvēruma meklētāju stāvokli no Baltkrievijas.

Iniciatīva organizēt EPPA ārkārtas debates un ziņojuma sagatavošanu par situāciju triju valstu robežā ar Baltkrieviju bijusi Latvijas, Lietuvas un Polijas delegāciju iniciatīva, atzīmēja I.Lībiņa-Egnere.

Latvijas EPPA delegācijas pārstāvji Krista Baumane un Uldis Budriķis šodien piedalījās EPPA sesijas debatēs, kurās izskatīts ziņojums par migrantu radīto spiedienu uz Latvijas, Lietuvas un Polijas robežas ar Baltkrieviju.

EPPA Latvijas delegācijas pārstāve K.Baumane šodien debatēs uzsvēra, ka tas, kas notiek Baltkrievijas pierobežā, ir A.Lukašenko režīma organizēta ciniska cilvēktirdzniecības operācija. Savukārt U.Budriķis akcentēja, ka Latvijas, Lietuvas, Polijas, ES un, visbeidzot, NATO ārējo robežu drošībai jābūt pirmajā vietā, neskatoties uz to, ka uzbrukumi netiek veikti ar tankiem, bet gan izmantojot migrantu plūsmas un dezinformāciju.

EPPA Latvijas delegācijas pārstāvji I.Lībiņa-Egnere, K.Baumane, U.Budriķis un Boriss Cilevičs šajās dienās uzturas Strasbūrā, Francijā, kur piedalās EPPA sesijā.

EPPA ir Eiropas Padomes statūtorganizācija, kuras uzmanības lokā ir cilvēktiesību, daudzviedokļu demokrātijas un tiesiskas valsts aizstāvēšana, Eiropas kultūras identitātes un daudzveidības izpratnes un attīstības veicināšana un aktuālu Eiropas sabiedrības jautājumu risināšana, kā arī demokrātiskās stabilitātes stiprināšana Eiropā, atbalstot politiskās, likumdošanas un konstitucionālās reformas.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI