DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventspilī līdz ar Amatu mājas izstādes atklāšanu “Ferry. No Ventspils līdz Hamburgai”, darbu uzsāks "Mazā komediantu skola"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pasaules mākslā netrūkst krāšņu piemēru, kā cirks iedvesmo citu vizuālo mākslu pārstāvjus radošam darbam. Tulūzs -Lotreks, Pikasso, no latviešu autoriem- Romans Suta, Biruta Baumane, tuvāk mūsdienām - Ieva Epnere ar lielisko fotoveltījumu Rīgas Cirkum ("Ceļojošā cirka piezīmes" un "Rīgas Cirks"), tomēr atsevišķiem cirka māksliniekiem veltītas izstādes ir retums. 

Ventspils muzeja Amatu mājā sestdien, 2.oktobrī plkst.13:00 atklās izstādi, kas veltīta ventspilniekam - cirka māksliniekam Nikolajam Rutkovskim (1906) ar intriģējošu nosaukumu "Ferry. No Ventspils līdz Hamburgai".  Izstādi - veltījumu, pirms 115. gadiem dzimušajam ventspilniekam un pasaules slavu guvušajam akrobātam, palīdzēja veidot Lolita Lipinska (Latvijas Cirka mākslinieku asociācija),  kura par izstādes tapšanu izsakās sekojoši: " Izstādes ideja nākusi ļoti strauji, bet realizējusies daudz  bagātīgāk, nekā tika cerēts. Jau pirmās skopās ziņas Ventspils avīzē par plānoto izstādi uzjundīja radinieku atmiņas. Mūsuprāt, tas ir lieliskākais, kas varēja notikt."

Izstādes atklāšanu bagātinās neparastā klišnika (akrobātikas žanrs) turpinātājs Valērijs Komisarenko un ceļojošais cirks Beztemata.

No 2. oktobra Amatu mājā darbu uzsāks "Mazā komediantu skola" - piedzīvojums grupām stundas garumā ar jautru, izklaidējošu, izzinošu un kolektīva saliedējošu pasākuma programmu. Programmā savdabīgi stāsti par cirka vēsturi Ventspilī, praktiska darbošanās ar ieskatu dažādos cirka žanros ar nepārspējamo kumēdiņu pasniedzēju - Solvita Bodogu. Dalībnieku skaits grupā - līdz 20 personām, nodarbību iespējams pieteikt pa tālr.: +371 29665848.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI