DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas komandai EuroSkills 2021 konkursā 2 medaļas par izcilību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzies jauno profesionāļu meistarības konkurss EuroSkills 2021, kas norisinājās Grācā, Austrijā, no 22. līdz 26. septembrim. Latvijas konkursanti tajā ir izcīnījuši 2 medaļas par izcilību.

Medaļas ieguva Daugavpils Dizaina un mākslas skolas “Saules skola” absolvente Kitija Kozule, kura piedalījās skatlogu noformēšanas prasmju konkursā, un Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma absolvents Kristaps Eglītis, kurš pierādīja savas prasmes mēbeļu galdniecībā. Medaļas par izcilību saņem konkursanti, kuru iegūtais rezultāts pārsniedz 700 punktus.

Līdzīgi kā iepriekšējos EuroSkills konkursos, arī šogad tika piešķirti apbalvojumi par labāko sniegumu valsts komandā. Latvijas komandā titulu Best of Nation saņēma Kitija Kozule. Savukārt pēc kopējā iegūto medaļu punktu skaita Latvija 19 valstu konkurencē  ierindojās 13. vietā, atstājot aiz sevis tādas valstis kā Slovēnija, Čehija, Luksemburga, Rumānija un Slovākija.

Latvijas komandas vadītāja un Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās atzīst: “Mūsu valsti konkursā EuroSkills 2021 pārstāvēja lielākā komanda, kāda jebkad no Latvijas piedalījusies starptautiskajos jauno profesionāļu meistarības konkursos - turpat uz pusi vairāk dalībnieku nekā parasti. Šoreiz gan dalībniekiem, gan ekspertiem bija jāiegūst pēc iespējas plašāka pieredze, kas ļautu uz Latviju pārvest jaunas zināšanas par prasmju izcilības rādītājiem Eiropā, tā palīdzot veicināt profesionālās izglītības popularitāti un konkurētspēju.”

EuroSkills līmenis ir kļuvis tik augsts, ka pārbauda jauniešu prasmes ne tikai Eiropas, bet arī pasaules industriju un nozaru līmenī. Konkurence augusi ārkārtīgi strauji. Prasmju standartus konkursā šobrīd nosaka globālās ekonomikas spēlētāji un spēcīgākās Eiropas valstis. Esam ieguvuši nenovērtējamu pieredzi, kuru pēc iespējas efektīvāk jāiekļauj mūsu profesionālās izglītības sistēmā,” piebilda D. Traidās.

Latviju EuroSkills konkursā šogad pārstāvēja 19 konkursanti no 12 profesionālās izglītības iestādēm, piedaloties 17 prasmju konkursos. Kopumā konkursā sacentās aptuveni 400 jauniešu no visas Eiropas, demonstrējot savas profesionālās spējas 22 prasmju konkursos. 

EuroSkills sniedz iespēju prezentēt Latvijas valsts profesionālās izglītības kvalitāti, salīdzināt profesionālās kompetences, sekmēt konkurētspēju, kā arī vairot profesionālās izglītības popularitāti un pievilcību.

Jauno profesionāļu konkurss EuroSkills notiek katru otro gadu un mijas ar pasaules mēroga profesionālās meistarības konkursu WorldSkills. Pašreiz WorldSkills Europe organizācijā ir 31 dalībvalsts no visas Eiropas. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv tikai viena valsts deleģēta institūcija, un Latvijā tā ir VIAA.

Noslēguma ceremonijas fotogalerija ir atrodama šeit. Vairāk par konkursu var uzzināt SkillsLatvia Facebook lapā un VIAA mājaslapas sadaļā EuroSkills.

Latvijas komandas dalību konkursā EuroSkills 2021 finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI