DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Voika rosina stiprināt Latvijas un Pakistānas sadarbību parlamentārajā sadarbībā un ekonomikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Latvijai un Pakistānai ir potenciāls stiprināt ekonomisko sadarbību, tostarp veicinot labvēlīgu vidi tirdzniecības attīstībai, sacīja Saeimas sekretāra biedre Inese Voika ceturtdien, 23.septembrī, parlamentā tiekoties ar Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Maliku Muhammadu Farūku (Malik Muhammad Farooq).

I.Voika aicināja vēstnieku sadarboties ar Ekonomikas ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un citiem ekonomikas nozares dalībniekiem, lai apzinātu sadarbības iespējas.  

Atzīmējot, ka šogad aprit 25 gadi kopš Latvijas un Pakistānas diplomātisko attiecību nodibināšanas, puses bija vienisprātis, ka parlamentārās diplomātijas loma ir īpaši būtiska sadarbības stiprināšanai tajās valstīs, kurās nav nodrošināta aktīva diplomātiskā klātbūtne. Tāpat puses pārrunāja parlamentāro sadarbības grupu nozīmi savstarpējo kontaktu veicināšanā.

Spriežot par arvien pieaugošo Pakistānas studentu skaitu Latvijas augstskolās, I.Voika un vēstnieks sprieda par nepieciešamību vairāk iesaistīt atbildīgās valsts iestādes, lai studentu uzņemšanas un izglītības process būtu pārskatāmāks un kvalitatīvāks.

Puses pārrunāja arī aktuālos drošības izaicinājumus saistībā ar situāciju Pakistānas kaimiņvalstī Afganistānā. “Kopēja izpratne par drošību var veicināt arī mūsu sadarbību ANO Drošības padomē,” sacīja Saeimas sekretāra biedre.

Vēstnieks darbam Latvijā akreditēts šī gada 13.aprīlī. Viņš rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI