DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija ar dienesta suni Marko Kuldīgas novadā atrod nelegālās cigaretes

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas aizvakar Kuldīgas novadā veica kratīšanu kāda vīrieša kustamos un nekustamos īpašumos, un no nelegālās aprites kopumā izņēma 27 700 cigaretes un alkoholu.

Valsts policijas Kinologu nodaļas Kurzemes grupas jaunākais inspektors, saņemot informāciju no Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonām ar lūgumu palīdzēt kriminālprocesā pie nelegālo cigarešu atrašanas un izņemšanas, ar dienesta suni Marko devās uz Kuldīgas novadu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas jau esoša kriminālprocesa ietvaros, strādājot pie operatīvas informācijas, uz aizdomu pamata par nelegālā alkohola un cigarešu realizāciju Kurzemē, aizturēja vīrieti.

Sākotnēji vīrieša vadīta automašīna tika apturēta Kuldīgā. Valsts policijas kinologs ar dienesta suni Marko pārmeklēja minēto transportlīdzekli, kur, noslēptas dažādās vietās, tika atrastas cigaretes. Pēc tam Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki un kinologs ar suni Marko devās uz vīrieša dzīvesvietu Kuldīgas novadā, kur tika pārmeklētas garāžas, kur arī tika atrastas cigaretes, kā arī Marko turpat norādīja uz skapi, kurā bija maiss ar cigaretēm.

Kopumā tika pārmeklētas divas automašīnas, dzīvoklis un garāžas, un no nelegālās aprites izņemtas 27 700 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 19 litri alkohola stikla pudelēs un 180 litri jeb 180 pudeles ar dezinfekcijas šķidrumu, kura sastāvā ir 90% spirts.

Aizturētais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un izdarīto atzīst. Viņš paskaidro, ka nelegālās cigaretes un alkoholu tirgojis visā Kurzemē un dezinfekcijas līdzeklis tika paredzēts galvenokārt iekšķīgai lietošanai. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajos kriminālprocesos. 

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI