DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
3
3

Tagad ikviens var iegādāties valstij piekritīgo mantu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Viens no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uzdevumiem ir uzskaitīt, novērtēt un realizēt valstij piekritīgo mantu jeb to mantu, ko dažādos likumos noteiktos gadījumos valsts iestādes konfiscē to īpašniekiem vai atzīst par bezīpašnieka mantu.  Turpmāk šo mantu savā īpašumā, iesniedzot savu cenu piedāvājumu, varēs iegādāties ne tikai juridiskas personas, bet arī fiziskas personas jeb ikviens interesents.

Iespējams iegādāties visdažādākās valstij piekritīgās kustamās mantas, piemēram, transportlīdzekļus, tajā skaitā arī velosipēdus, juvelierizstrādājumus, instrumentus un darba rīkus, apģērbus un apavus, kurināmo materiālu u.c.

Aktuālais valstij piekritīgās mantas piedāvājums un pieteikšanās prasības ir pieejamas VID tīmekļvietnes sadaļā “Par mums/Valstij piekritīgā manta”. 

Lai pretendētu uz valstij piekritīgo mantu, interesentam cenu aptaujas uzaicinājumā noteiktajā termiņā jāiesniedz VID savs cenas piedāvājums. Uz piedāvājuma iesniegšanas dienu potenciālajam pircējam nedrīkst būt nodokļu parāds virs 150 eiro, kā arī tam jāatbilst citām VID uzaicinājumā noteiktajām prasībām.

Valstij piekritīgās mantas tiek uzglabātas visā valsts teritorijā un cenu aptaujas uzaicinājumā tiek norādīta to atrašanās vieta.

Ja uz vienu un to pašu mantu pretendē vairāki prasībām atbilstoši pircēji, VID izvēlas to, kurš piedāvā augstāko cenu.

Visa nauda no valstij piekritīgās mantas realizācijas tiek ieskaitīta valsts budžetā.

Plašāka informācija par valstij piekritīgo mantu un kontaktpersonas pieejamas VID tīmekļvietnē sadaļā “Par mums/Valstij piekritīgā manta”. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI