DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā notiks starptautiskā spēle “CLEAN GAMES BALTIC CUP”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau trīs gadus pēc kārtas Baltijas valstis ir sanākušas kopā, lai piedalītos “Clean Games Baltic Cup" - Tīro Spēļu Baltijas kausā, kas tradicionāli norit Pasaules Talkas dienā „World Cleanup Day” – 18.septembrī. Šogad “Clean Games” notiks disku golfa parkā “Pauku priedes” Valmierā. Spēļu sākums plkst.11.00.

Atšķirība starp tradicionālu talku un šo spēli ir sacensību gars – dalībnieki, vācot atkritumus, vāc arī punktus, savstarpēji cīnoties par pirmo vietu, gan starp komandām savā valstī, gan valstīm - starptautiskā līmenī.

“Clean Games” organizē šīs starptautiskās sacensības kopš 2019.gadā, kad pirmais “Clean Games Baltic Cup” kļuva par ikgadēju septembra tradīciju. 2020.gadā Baltijas Kausā piedalījās septiņas valstis, šogad tās ir jau 10 valstis.  2020.gadā Amerikas Savienotās Valstis (ASV) Baltijas Kausu aiznesa jau tālāk pasaulē, un 20 pilsētas dažādās valstīs tika vienlaicīgi uzkoptas, tādējādi padarot šo spēli par starpkontinentālu pasākumu.

Kampaņas “Clean Games” pārstāvis mūsu valstī ir “Latvijas Zaļā kustība” (LZK), uzticot Baltijas kausa organizēšanu un norisi LZK Jauniešu nodaļai. LZK Jauniešu nodaļa kampaņas spēles norisei izvēlējās Valmieru, kuras vārds tagad ieies šīs kampaņas vēsturē kā pilsēta, kas pārstāvējusi Latviju.

Baltijas Kausa spēle notiek sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem - Koalīciju Par Tīru Baltiju (Coalition Clean Baltic), Regeneration 2030, The Baltic Sea Challenge, Baltijas Pilsētu Apvienību, Baltijas Jūras Valstu padomi, ARS Baltica un Baltijas Universitāti.

Savukārt “Clean Games Baltic Cup Valmiera 2021” organizēšanā sadarbības partneri un atbalstītāji ir Valmieras Novada pašvaldība un uzņēmumi - SIA Wunder, SIA Storent, SIA Decibel, SIA Cereta, SIA Jūras laivas un mākslinieks Sirkbirb.

Sacensības ir bez zaudētājiem, jo balvas būs visiem, bet trim uzvarētāju komandām tās būs īpašas! Spēlē var piedalīties katrs, piesakot savu komandu aplikācijā “Clean Games”.

Plašāka informācija:

https://sites.google.com/zalie.lv/baltijas-kauss-valmiera21/clean-games

https://zalie.lv/clean-games-baltic-cup-valmiera-2021/#more-3431

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI