DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavpils cietoksnī jauna ekspozīcija "Nikolaja vārti - durvis pagātnē"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daugavpils cietoksnis ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, kura platība ir vairāk nekā 150 ha. Daugavpils cietoksnis ir pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē. Skatoties no putna lidojuma, cietoksnis atgādina saules, zvaigznes, bruņurupuča vai pat sikspārņa formu. Mūsdienās tas ir viens no Daugavpils populārākajiem apskates objektiem. Ne mazāk nozīmīga ir arī cietokšņa iekšējā apbūve, kurā līdz mūsdienām ir saglabājušās 80 ēkas, tās savukārt savieno ar 10 ielām, kurām doti to vēsturiskie nosaukumi.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Vienīgā vieta Austrumeiropā, kur var iepazīties ar pasaulē slavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko oriģināldarbiem un reprodukcijām, digitālo ekspozīciju par mākslinieka dzīvi un daiļradi, kā arī kultūrvēsturiskās ekspozīcijas.

I Pasaules kara muzejs “Pie komandanta”

Ekspozīcija atrodas vēsturiskā ēkā, kas celta 1860. gadā. Muzejā atrodas oriģinālu priekšmetu un dokumentu kolekcija, kas atspoguļo Pirmā pasaules kara ikdienas dzīvi. Muzejā apskatāmas senas fotogrāfijas, kas ataino Pirmā pasaules kara periodu un notikumus, kuri risinājās Daugavpilī un tās apkārtnē.

Skrošu rūpnīca

Daugavpils skrošu rūpnīca, kas dibināta 1885. gadā  ir vecākā munīcijas ražotne Ziemeļeiropā. Vienīgā šāda veida rūpnīca Baltijā, un viens no vecākajiem industriālā mantojuma objektiem Latvijā. Rūpnīcā atrodas Eiropā vienīgais strādājošais svina liešanas tornis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI