DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre sveic Ukrainu neatkarības 30. gadadienā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece, uzturoties vizītē Ukrainā, piedalījās valsts neatkarības 30. gadadienai veltītajos pasākumos, kā arī tikās ar Ukrainas aizsardzības ministru Andriju Taranu (Andrii Taran).

“Šodien Ukrainas iedzīvotāji svin nozīmīgus svētkus par spīti ārēju spēku centieniem destabilizēt situāciju tās teritorijā. Latvija turpinās sadarbību ar Ukrainu, kā arī sniegt humanitāro palīdzību, tādejādi atbalstot tās teritoriālo nedalāmību un eiroatlantisko integrāciju,” uzsver Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre B. Bļodniece.

Vizītes laikā parlamentārā sekretāre apmeklēja Ukrainas Neatkarības dienas militāro parādi, kurā piedalījās arī Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona karoga grupa. Tāpat B. Bļodniece tikās ar Ukrainas aizsardzības ministru A. Taranulai pārrunātu reģionālās drošības jautājumus, kā arī apliecinātu Latvijas gatavību stiprināt abu valsts sadarbību aizsardzības jomā.

Vizītes turpinājumā B. Bļodniece dosies uz Austrumukrainu, lai tiktos ar Luhanskas apgabala gubernatoru Sergiju Haidaju (Serhij Haidai), konfliktā cietušajiem Ukrainas karavīriem, kā arī organizācijām, kas sniedz atbalstu karavīru ģimenēm.

Latvijas aizsardzības nozare jau astoto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm.

Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu regulāri tiek sūtītas kravas ar humāno palīdzību.

Nacionālie bruņotie spēki sniedz ieguldījumu Ukrainas iekšējās aizsardzības spēju stiprināšanā, nodrošinot taktiskās šaušanas apmācību Ukrainas bruņoto spēku instruktoriem, kā arī kursus ūdenslīdējiem.

Tāpat divpusējās militārās sadarbības ietvaros Latvija atbalsta Ukrainas bruņoto spēku pārstāvju studijas Baltijas Aizsardzības koledžā (BALTDEFCOL), katru gadu finansējot studijas Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursā vienam Ukrainas bruņoto spēku virsniekam.

Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Latvija iestājas par Ukrainas teritoriālo nedalāmību, atbalsta tās eiroatlantisko integrāciju un nosoda Krievijas bruņoto spēku 2014.gadā īstenoto iebrukumu Ukrainā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI