DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

FKTK aicina uz vebināru "Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu regulējums: spēkā no 10. novembra"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai informētu par kolektīvās finansēšanas pakalpojumu regulējumu, kas tiks piemērots no 2021. gada 10. novembra, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 26. augustā no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 rīko vebināru "Kolektīvās finansēšanas pakalpojumu regulējums: spēkā no 10. novembra".

Kolektīvās finansēšanas jomā pagājušā gada nogalē ir pieņemta Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2020/1503 par Eiropas kolektīvās finansēšanas pakalpojumu sniedzējiem uzņēmējdarbībai: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/?uri=CELEX:32020R1503.

Tā no šī gada 10. novembra noteiks vienotas prasības kolektīvā finansējuma pakalpojuma sniedzēju reģistrācijai, darbības veikšanai un uzraudzībai Eiropas Savienībā. Pašlaik Eiropas vērtspapīru un tirgu iestāde un Eiropas banku iestāde strādā pie virknes tehnisko standartu, kas noteiks detalizētākas prasības pakalpojumu sniegšanas kārtībai.

Nacionālajā līmenī Finanšu ministrija sadarbībā ar FKTK strādā pie nacionālā likuma, kas noteiks kompetento iestādi regulas piemērošanai, tās pilnvaras un uzdevumus, kā arī citas nacionālās prasības. Minēto jomu Latvijā uzraudzīs FKTK.

Vebināra laikā FKTK eksperti informēs par regulējuma tvērumu, kas tiks piemērots no 10. novembra, galvenajām prasībām kolektīvās finansēšanas platformu darbībai, tehniskajiem standartiem un veicamajiem soļiem ceļā uz licences saņemšanu Latvijā.

Vebinārā piedalīsies FKTK Finanšu inovāciju departamenta direktore Marine Krasovska, galvenais uzraudzības eksperts Mārtiņš Grakauskis un Licencēšanas daļas vecākais juriskonsults Ingus Valtiņš. Vebināra īpašais viesis būs Vācijas Kolektīvās finansēšanas asociācijas ģenerālsekretārs, Eiropas Alternatīvo finanšu centra pētnieks Karstens Venclafs, kurš kopā ar FKTK ekspertiem vebināra noslēgumā jautājumu un atbilžu sesijā atbildēs uz dalībnieku uzdotajiem jautājumiem un apspriedīs citu valstu situāciju kolektīvās finansēšanas jomā.

Vebinārs notiks angļu valodā. Vebinārā būs iespēja piedalīties reģistrētajiem dalībniekiem. Reģistrēties vebināram un uzdot sev interesējošos jautājumus aicinām šeit: https://forms.gle/tjFUWGqbUoiCkNRF9.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI