DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Garšu cīņas Bānīša tirgū Alūksnē

Jau pavisam drīz, 14. augustā no pulksten 14:00 līdz 18:00 Alūksnes Bānīša stacijā nebijis, radošs, jautrs, izklaidējošs notikums “Garšu cīņas Bānīša tirgū”, kurā pieci augstas klases un starptautisku atzinību guvuši pavāri dalīsies pieredzē, sacentīsies savā starpā, vērtēs, tirgos, degustēs un kopā radīs garāko sviestmaizi pilsētā. Tā būs vissirsnīgākā Latvijā mīlētu un starptautiski apbalvotu un atzītu pavāru mijiedarbība ar skatītājiem.

Skatītājus priecēs

Raimonds Zommers – restorāna “Kaļķu vārti” šefpavārs, vairāku zelta medaļu ieguvējs: Baltijas kulinārijas zvaigznes kausā iegūta zelta medaļa nominācijā Banketa galds, Zelta medaļa un ceļojošā balva «Reaton» zelta pavārnīca. Ēdināšanas servisu nodrošinājis gan Spānijas karaļpārim, Slovēnijas, Čehijas, Polijas, Turkmenistānas un citu valstu prezidentiem kā arī Viņa Augstības Monako firsta Alberta II, Bo marķīza, vizītei Latvijā u.c.,

Svetlana Riškova – Latvijas pavāru kluba prezidente, Latvijas Bocuse d`Or akadēmijas prezidente. TV šova “Mūsdienu Latvijas garšas” 1. un 3.sezonas fināliste. Vairāku Latvijas un starptautisko pavāru konkursu uzvarētāja. Plānojusi un atvērusi 6 resotorānus un 4 lielās ķēdes viesnīcas Rīgā – Grand Hotel Kempinski Riga, Albert Hotel Riga, Tallink hotel Riga, Pullman Hotel Riga u.c.

Ina Poliščenko – Latvijas gada pavāre 2015., starptautiskā Dienvidkorejas kulinārijas konkursa Saloniki Grieķijā zelta medaļas ieguvēja kategorijā – restorānu deserts, arī Latvijā restorānu ekselences TOP 30 labākā deserta balvas ieguvēja. CV ierakstāmi restorāni Vino Rosso, 3 pavāri, restroāns 3 un pašas lolojums Jonathan.

Kaspars Jansons - Savas profesionālās gaitas sācis restorānā “Vincents” vidusskolas vecumā, piesakoties vasaras darbam. Pēc tā vairākus gadus strādājis “Hotel Bergs” restorānā. Stažējies arī Michelin restorānos Eiropā, piemēram, 2014. gada pasaules labākajā 3 Michelin zvaigžņu restorānā Noma (Kopenhāgena), 3 Michelin zvaigžņu restorānā Braiersbronn (Vācija) un 2 Michelin zvaigžņu restorānā La Table de Gourmet (Francija).

Aigars Sīlis – Baltijas valstu konkurencē ieguvis pirmo vietu konkursā “Baltijas kulinārais matonjums”, “Latvijas 2012. gada labākais pavārzellis”, piedalījies vairākos starptautiskos konkursos, tostarp Francijā, Parīzē iekļuvis starp septiņiem pavāru konkursa finālistiem.

Programmā

Amatnieku tirdziņš, pasaules valstu virtuves, vīnziņu padomi, pavāru stāsti un dalīšanās ar jautriem un kurioziem atgadījumiem no banketiem un dažādiem pasākumiem, ēdienu gatavošanas šovs, Rīgas šefpavāru ēdienu tirdzniecība, gardi kokteiļi un atspirdzinājumi, dalīšanās ar receptēm, konkursi, viktorīnas un vērtīgas balvas, iespēja skatītājiem baudīt unikālus ēdienu risinājumus, uzklausīt atzinību, padomus un ieteikumus, laba fona mūzika un garšu paradīze. Galvenie Garšu cīņu tirgus moderatori: Valters Krauze, Roberto Meloni.

Aicinājums labākajiem tautas kulināriem.

Izsludinām gardākās tortes konkursu

Ja mīlat kulināriju, esat azartisks un idejām bagāts, aicinām pieteikties labākās tortes konkursam. Izcilāko garšu noteiks pieci Latvijas labākie pavāri. Labākās tortes īpašniekam balva no profesionāļiem.

Pieteikties aicinām telefoniski: +371 29131458

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI
LIETOTĀJU IEVĒRĪBAI
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot LV portālu, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk
SAPRATU