DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Transporta nozare Latvijā atvērta sadarbībai ar Francijas uzņēmumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 3. augustā, Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Reimanis tikās ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Gunēnu (Aurélie Royet-Gounin). Sarunas laikā tika pārrunātas Latvijas un Francijas sadarbība tranzīta jautājumos un priekšrocības, ko šajā jomā Latvija var piedāvāt Francijas uzņēmējiem.

Tikšanās laikā valsts sekretāres vietnieks Reimanis izcēla Latvijas multimodālo transporta pakalpojumu risinājumu priekšrocības, attīstot jaunus un alternatīvus savienojumus starp Āziju un Eiropu caur Latviju. Reimaņa kungs aicināja Franciju un tās uzņēmumus, kā, piemēram, “CMA-CGM” un “Terminal Link”, aktīvi izmantot Latvijas sniegtās iespējas un mūsu valsti kā stratēģisko centru Ziemeļeiropā ar tiešu piekļuvi Krievijai, Vidusāzijai un Tālo Austrumu reģioniem.

Savukārt Francijas vēstniece Ruajē-Gunēna atzīmēja Francijas galvenās intereses – attīstīt sadarbību tādās jomas kā transports, enerģētika, digitalizācija, drošība un klimata jautājumi. Tāpat vēstniece uzsvēra, ka vēlas redzēt vairāk Francijas uzņēmumu veiksmīgu darbības uzsākšanu  Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI