DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” izsludinājusi atklātu iepirkuma procedūru par koda biļetes izplatīšanas tiesībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai “Rīgas satiksmes” sabiedriskā transporta pasažieriem būtu iespējas koda biļetes iegādāties pēc iespējas dažādās lietotnēs, kā arī lai nodrošinātu atklātu un godīgu konkurenci, “Rīgas satiksme” ir izsludinājusi atklātu iepirkuma procedūru “Par tiesībām noslēgt vispārīgo vienošanos par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta koda biļešu izplatīšanu”. Ar procedūras dokumentiem var iepazīties interneta vietnē www.rigassatiksme.lv, sadaļā “Iepirkumi un izsoles”. Piedāvājumi jāiesniedz līdz 2021.gada 24. augustam, plkst.15.00.

Koda biļete būs pieejama iegādei gan “Rīgas satiksmes” lietotnē, gan citās izplatītāju lietotnēs, kas tiks noskaidrotas iepirkuma procedūras rezultātā. Tādejādi klientiem būs iespēja izvēlēties sev ērtāko biļetes iegādes lietotni.

Koda biļešu izplatītājiem savā pakalpojumā būs jānodrošina koda biļešu tirdzniecība un izmantošana izplatītāja nodrošinātajā mobilajā lietotnē, informēšanu par pārdošanā pieejamajiem koda biļešu veidiem, cenu  un lietošanas noteikumiem, klientiem pieejamu atbalsta dienestu, ka arī citas saistītās darbības.

Jaunā koda biļete paplašinās esošo “Rīgas satiksmes” biļešu klāstu un ļaus sabiedriskajā transportā klientiem veikt norēķinus par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā. Koda biļete darbosies paralēli esošajai e-talonu sistēmai. Lai lietotu koda biļeti, klientiem vajadzēs izvēlēties kādu no tirgū piedāvātajām mobilajām lietotnēm un ar tās palīdzību savā viedtālrunī tiešsaistes režīmā iegādāties vienreizējo brauciena biļeti. Iekāpjot transporta līdzeklī biļete būs jāaktivizē skenējot kvadrātkodu, kas būs izvietots vairākās vietās pa visu transporta līdzekļa salonu un būs katram transporta līdzeklim atšķirīgs.  Gadījumā, ja transportā iekāps kontrolieris, pasažieris lietotnē varēs uzrādīt kontrolierim aktivizēto biļeti .

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt tīmekļa vietnē www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „Twitter”, „Facebook”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI