DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. augustā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Šodien darbu sāks CVK uzziņu tālrunis par Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai informētu vēlētājus par 11. septembra Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu kārtību, no pirmdienas, 2. augusta, līdz 12. septembrim darbosies Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) uzziņu tālrunis 67049999.

Tālrunis strādās katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00, bet 6. septembrī no plkst. 9.00 līdz 21.00, 10. un 11. septembrī – no plkst.7.00 līdz 24.00. Uzziņu tālruņa operatori būs gatavi vēlētājus uzklausīt arī 12. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Zvanot uz uzziņu tālruni, vēlētāji varēs noskaidrot savu vēlēšanu apgabalu, vēlēšanu iecirkņu adreses un darba laikus, uzzināt, kā reģistrēties balsošanai Rēzeknes novadā vai Varakļānu novadā, ja šajā vēlēšanu apgabalā pieder nekustamais īpašums. Tāpat varēs uzzināt par pieteikšanos balsot pa pastu no ārzemēm, balsošanas kārtību iecirknī, zīmes aizpildīšanu, drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai un iegūt atbildes uz citiem ar vēlēšanu norisi saistītiem jautājumiem.

Lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu, ar kuru tika noteikts, ka Varakļānu novada pievienošana Rēzeknes novadam neatbilst Satversmei, šā gada 1. jūnijā Saeima pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā un Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanu likumu, kas paredz, ka pašvaldību vēlēšanām šajos novados  jānotiek šā gada 11. septembrī. 

Tiesības piedalīties vēlēšanās būs Latvijas un  Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuriem bija reģistrētā dzīvesvietā Rēzeknes novadā vai Varakļānu novadā vismaz 90 dienas pirms vēlēšanu dienas  (šā gada 13. jūnijā) vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums, ja viņi likumā noteiktajā termiņā reģistrēsies balsošanai attiecīgajā vēlēšanu apgabalā. Mainīt vēlēšanu apgabalu, lai reģistrētos balsošanai pēc īpašuma atrašanās vietas, varēs no 2. augusta līdz 2. septembrim tiešsaistē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana un maiņa” vai klātienē jebkurā Rēzeknes novada vai Varakļānu novada dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.

Arī šajās vēlēšanās vēlētāji varēs balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī, kā balsošanas dokumentu izmantojot gan pasi, gan personas apliecību. Vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos tiks lietots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs. To, vai vēlētājs reģistrēts Varakļānu  novada domes vai Rēzeknes novada domes vēlēšanām, var noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana”.

Vēlēšanu iecirkņu darba laiks vēlēšanu dienā, 11. septembrī, būs no pulksten 7.00 līdz 20.00. Vēlētāji varēs izmantot arī iespēju nobalsot iepriekš:

  • pirmdien, 6. septembrī, no plkst. 16.00 līdz 20.00;
  • ceturtdien, 9. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 16.00;
  • piektdien, 10. septembrī, no plkst. 13.00 līdz 20.00.

Vēlētāji, kuriem ir balsstiesības Varakļānu novada domes un Rēzeknes novada domes vēlēšanās, bet kuri vēlēšanu laikā uzturas ārvalstīs, no 2. augusta līdz 12. augustam varēs pieteikties balsošanai pa pastu no ārvalstīm.

Ja vēlētājam veselības stāvokļa dēļ nebūs iespējas nokļūt vēlēšanu iecirknī, būs iespēja pieteikties balsošanai savā atrašanās vietā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI