DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šorīt Rīgā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.jūlija plkst. 06.30 līdz 29.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 74 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija meža ugunsgrēki, 39 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst.07.46 VUGD saņēma informāciju, ka Maskavas ielā Rīgā deg angārs. Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji glābēji 29 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot septiņas autocisternas un autokāpnes. Ugunsgrēka ierobežošana turpinās.

Vakar plkst.19.17 tika likvidēts ugunsgrēks Kuldīgas novada Rendas pagastā, kur dega kūdras kaudzes un purvs 52 7000m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts svētdien plkst.15.54 un dzēšanas darbos tika iesaistīti arī objekta traktortehnika un personāls, savukārt Valsts meža dienests dzēšanā iesaistīja arī NBS Gaisa spēku helikopteru.

Plkst.16.53 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega virtuve un gaitenis 30m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.18.51 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektori mājoklī nebija uzstādīti.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst.07.13 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur piecstāvu mājas pagrabstāvā dega tirdzniecības telpas 100m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 10 cilvēki. Plkst.09.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, kūdra, sausā zāle, piebūves ārsiena un dēļu kaudze, piededzis ēdiens, stārķa ligzda uz elektrolīnijas balsta staba, jaunaudze un rugāju lauks, labības lauks, sadzīves tehnika dzīvoklī, celmi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI