DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kuldīgas novada Rendas pagastā turpinās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 23.jūlija plkst. 06.30 līdz 26.jūlija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 240 izsaukumus – 134 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 14 bija meža ugunsgrēki, 64 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Svētdien plkst.15.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rendas pagastu, kur dega kūdra. Dzēšanas darbos tika iesaistīt arī objekta traktortehnika un personāls, savukārt Valsts meža dienests dzēšanai iesaistīja arī NBS Gaisa spēku helikopteru. Sakarā ar tumsas iestāšanos īsi pirms pusnakts dzēšanas darbi tika pārtraukti. Situāciju uz vietas uzraudzīja VUGD amatpersonas un šorīt dzēšanas darbi tika atsākti.

Plkst.23.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.02.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.12.37 tika saņemts izsaukums uz Salaspils novada Salaspils pagastu, kur dega vienstāva ražošanas ēkas ārsiena, jumts un ražošanas iekārta telpā kopumā 160m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 16 cilvēki. Plkst.15.55 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdienas rītā plkst.06.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Limbažu novada Skultē, kur dega pirts, dārza māja un mājas fasāde kopumā 35m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no uguns izplatīšanas nosargāt dzīvojamo māju, un plkts.07.36 ugunsgrēks tika lokalizēts. Plkst.09.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst.00.12 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu koka dzīvojamā māja 400m2 platībā. Ugunsgrēka radītā karstuma tika bojātās divu blakus esošo dzīvojamo māju fasādes un vieglā automašīna. Dzēšanas darbu laika cieta trīs ugunsdzēsēji glābēji, no kuriem viens pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu apskates darbu  notikuma vietā turpināja, bet divi tika nogādāti ārstniecības iestādē. Plkst.07.04 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka tika likvidēts.

Piektdien plkst.23.41 tika saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Baložiem, kur kūdras ražošanas objektā dega divas ražošanas iekārtas kopumā 25m2 platībā. Notikuma vietā bija nostrādājusi automātiskā ugunsdzēsības sistēma un plkst.02.43 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.20.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Drabešu pagastu, kur dega divstāvu māja 80m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst.01.11 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektori mājoklī nebija uzstādīti.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 18 izsaukumus, kur dega labības lauki, rugāji, siens laukā un  siena ruļļi. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks dzēsts Jēkabpils novada Aknīstes pagastā, kur dega labības lauks 20 hektāru platībā. Savukārt Tukuma novada Zemītes pagastā dega labības lauks trīs hektāru platībā un kombains, bet Dienvidkurzemes novada Aizputes pagastā – kombains un rugāju lauks

Nedēļas nogalē no ūdenstilpēm izcelti trīs bojāgājuši cilvēki – svētdien Ķekavas novada Daugmales pagastā no upes, sestdien Balvu novada Balvu pagastā no dīķa, bet piektdien Rīgā no ezera tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem. Šogad peldsezonā VUGD no ūdenstilpēm izcēlis 49 cilvēkus, bet gadā kopumā – 76.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI