DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

31. jūlijā Vienības laukumā Daugavpilī notiks akcija “Gostūs Latgolā”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 31. jūlijā Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra un ekspozīcija “Šmakovkas muzejs” rīkos akciju “Gostūs Latgolā” – veltītu Latgales viesmīlībai un tradīcijām, kā arī ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” 5 gadu jubilejai.

Daugavpils Šmakovkas muzejam šogad aprit 5 gadi un pa šo laiku muzejs ir kļuvis par Daugavpils tūrisma magnētu, Latgales kultūrvēstures un kulinārā mantojuma saglabāšanas centru ar iespēju visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem izzināt Latgales tradīcijas, pieredzi un vēsturi. Atzīmējot muzeja piecgadi 31. jūlijā tiks rīkota akcija – Latgales viesmīlības diena “Gostūs Latgolā”.

Visā dienas garumā no plkst. 12.00 līdz plkst. 22.00 Daugavpils Vienības laukumā notiks vairākas aktivitātes – ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” prezentācija, Latgales mājražotāju tirdziņš, kulinārās meistarklases no Daugavpils nacionālajām biedrībām u.c.

Tāpat akcijas “Gostūs Latgolā” ietvaros notiks pilsētas orientēšanās spēle “Hi!Story:Latgola”, kuras laikā būs iespēja uzzināt vairāk par izciliem cilvēkiem, kuri dzimuši Daugavpilī un Latgalē, izzināt Latgales tradīcijas, kulināro un kultūras mantojumu. “Hi!Story:Latgola” ir pilsētas orientēšanas spēle. Piedalīties var ikviens - ģimenes, seniori, bērni, jaunieši. Pilsētā ir jāizplāno savs maršruts, kurā var pārvietoties ar jebkura veida transportu vai iziet kājām. Vairāk informācijas par “Hi!Story:Latgola” ir atrodams te:  https://ieej.lv/fGqbx.

Akcijas ietvaros Vienības laukumā notiks Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) brauciens - salidojums “Daugavpils iedvesmo!”. AAK biedri dosies retro auto parādes braucienā uz Daugavpili un rīkos padomju laika spēkratu izstādi Vienības laukumā un Daugavpils cietoksnī. Vairāk informācijas par braucienu ir atrodams te: https://ieej.lv/G4fiz.

Akciju rīko Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, Šmakovkas muzejs.

Akciju atbalsta Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts kultūrkapitāla fonds, AS Latvijas valsts meži, Latvijas Antīko automobiļu klubs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI