DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes virsseržanta maiņas ceremonija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Gatis Dieziņš

2. jūlijā Rēzeknē svinīgā ceremonijā Zemessardzes 3. Latgales brigādes virsseržanta amatā stāsies štāba virsseržants Guntars Lizdiks, nomainot līdzšinējo virsseržantu štāba virsseržantu Normundu Boževnieku.

Ceremonijā piedalīsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieris pulkvedis Gunārs Vizulis, Nacionālo bruņoto spēku virsseržants augstākais virsseržants Edgars Joksts - Bogdanovs, Zemessardzes virsseržants galvenais virsseržants Dainis Ceirulis, Zemessardzes brigāžu virsseržanti, kā arī 3. Latgales brigādes bataljonu komandieri un virsseržanti.

Abi štāba virsseržanti dienestu bruņotajos spēkos sākuši 1996. gadā, bet katram militārā karjera veidojusies atšķirīgi.

Štāba virsseržants G. Lizdiks dienestu bruņotajos spēkos sācis, studējot Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Pēc studijām dienējis Alūksnē –  Zemessardzes  24. Alūksnes bataljonā, kā arī Kājnieku skolā. Kopš 2018. gada štāba virsseržanta G. Lizdika militārā karjera ir saistīta ar Zemessardzes 3. Latgales brigādi, 36. Kaujas atbalsta bataljonu. Par priekšzīmīgu dienesta pienākumu izpildi saņēmis vairākus apbalvojumus.

Štāba virsseržants N. Boževnieks dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos uzsāka Baltijas miera uzturēšanas spēku bataljona jeb BALTBAT Latvijas rotas sastāvā, ir piedalījies starptautiskajās operācijās. Kopš 2017. gada bijis Zemessardzes 3. Latgales brigādes virsseržants, bet dienestu turpinās štāba instruktora amatā Militārajā pārstāvniecībā NATO un ES Briselē, Beļģijā. Štāba virsseržants N. Boževnieks ir saņēmis daudzus apbalvojumus, augstākais no tiem – Viestura ordeņa Sudraba goda zīme.

Zemessardzes 3. Latgales brigāde dibināta pirms 30 gadiem – 1992. gada 30. jūnijā, brigādes štābs atradās Rēzeknē. Tā ir Latvijas armijas 9. Rēzeknes kājnieku pulka tradīciju pārmantotāja. Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienībās dienē vairāk nekā 2400 zemessargu, kā arī Zemessardzes veterāni. Zemessargu apmācību procesu nodrošina profesionālā dienesta karavīri – vairāk nekā 270 virsnieku un instruktoru, kas pilda pienākumus brigādes un bataljonu štābos.

Latvijas Republikas Zemessardze 30 gadu laikā ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Tai ir četras brigādes: 1. Rīgas, 2. Vidzemes, 3. Latgales un 4. Kurzemes brigāde. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību. 

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv ! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI