DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri cietuši no SIA “BKS Travel” pārstāvju prettiesiskām darbībām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijā šobrīd notiek izmeklēšana saistībā ar iespējamām prettiesiskām darbībām, ka veikuši tūrisma aģenta SIA “BKS Travel” pārstāvji. Informācija liecina, ka no iedzīvotājiem saņemta nauda par tūrisma braucienu organizēšanu, bet solītais pakalpojums nav nodrošināts un arī nauda klientiem nav atmaksāta. Valsts policija aicina atsaukties arī citus, kuri zaudējuši finanšu līdzekļus, pērkot ceļojumus SIA “BKS Travel” (iepriekšējais nosaukums SIA “Infinity Travel”)!

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 3. nodaļā atrodas kriminālprocess par iespējamām prettiesiskām darbībām no tūrisma aģenta – SIA «BKS Travel» (iepriekš – SIA « Infinity Travel), reģ. Nr. 40103807748, pārstāvju puses. Izmeklēšanas ietvaros iegūtā informācija liecina, ka no iespējamām pretlikumīgām darbībām – pieņemot maksu par tūrisma braucienu organizēšanu, bet nenodrošinot solīto pakalpojumu – ir cietis ievērojams skaits personu. Izmeklēšanas ietvaros tiek skaidrots, vai ir notikusi prettiesiska rīcība ar saņemtajiem finanšu līdzekļiem.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu personu, kura nav saņēmusi solīto un apmaksāto pakalpojumu no SIA «BKS Travel» (iepriekš - SIA “Infinity Travel”)! Iesniegumu iespējams iesniegt, adresējot to Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes 3. biroja 3. nodaļai (pasta adrese Gaujas iela 15, Rīga, LV-1026; e-pasta adrese: kanc@riga.vp.gov.lv vai izmantojot portālu www.Latvija.lv).

Lai nodrošinātu efektīvāku un raitāku pirmstiesas izmeklēšanu, policija aicina jau iesniegumā detalizēti aprakstīt apstākļus, kādos tika slēgta vienošanās ar tūrisma aģenta pārstāvjiem (tostarp, tieši ar kuru personu tika slēgta vienošanās un kādā veidā ar šo personu tika komunicēts), kad, kā un kādā apmērā tika veikta samaksa, kad bija paredzēts plānotais tūrisma brauciens, kad un kādu iemeslu dēļ tika paziņots vai iegūta informācija par tūrisma brauciena atcelšanu, vai samaksātie finanšu līdzekļi ir tikuši atmaksāti, kā arī jebkādu citu informāciju, kas varētu būt nozīmīga pirmstiesas izmeklēšanā. Tāpat arī aicinām iesniegumam pievienot apliecinātas kopijas dokumentiem, kas ir saistīti ar noslēgto vienošanos par tūrisma pakalpojumu sniegšanu, apmaksas veikšanu un notikušo saraksti starp personām.

Tāpat atgādinām, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs jau bija izplatījis paziņojumu par tūrisma aģenta licences apturēšanu SIA “BKS Travel” un aicinājis patērētājus būt uzmanīgiem – veicot komplekso tūrisma ceļojumu rezervācijas, pārliecināties PTAC tūrisma operatoru un aģentu datu bāzē, vai attiecīgais tūrisma aģents ir pilnvarots pārstāvēt tūrisma operatoru, kura vārdā ir noslēgts līgums un lūgt tūrisma operatora apliecinājumu par rezervācijas spēkā esamību un naudas saņemšanas apliecinājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI