DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Pētījumā noskaidros Latvijā strādājošo zinātnieku un diasporas pētnieku sadarbības iespējas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 2021. gada 25. jūnijam visi  ārpus Latvijas strādājošie Latvijas izcelsmes zinātnieki, kas veic pētniecisku darbu valsts, privātajā vai nevalstiskajā sektorā, tostarp studējot doktorantūrā vai maģistrantūrā, aicināti piedalīties aptaujā latviešu vai angļu valodā, izmantojot šo saiti: https://aptauja.migracija.lv. Jūsu atsaucība ļaus  noskaidrot viedokli par dalību  Latvijas diasporas zinātnieku datu bāzē un palīdzēs izveidot sadarbību veicinošus risinājumus nākotnē.

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centru (LU DMPC) sākusi pētījumu, kura mērķis ir stiprināt Latvijas starptautisko sadarbību pētniecības un tehnoloģiju jomā, sekmējot Latvijas pētnieku integrāciju Eiropas un pasaules pētniecības telpā un Latvijas sabiedrības atbalstu zinātnei.

Līdztekus diasporas zinātnieku aptaujai, pētījuma ietvaros notiks arī fokusgrupu intervijas ar ārvalstīs dzīvojošajiem Latvijas izcelsmes pētniekiem, lai izprastu konkrētu sadarbības risinājumu potenciālu ar partneriem Latvijā. Fokusgrupu diskusijās tiks aicināti piedalīties dažādu jomu pētnieki, kas strādā ASV, Lielbritānijā, Vācijā, Austrijā, Šveicē un Skandināvijas valstīs. 

Plašāka informācija pielikumā un IZM tīmekļvietnē: https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/petijuma-noskaidros-latvija-stradajoso-zinatnieku-un-diasporas-petnieku-sadarbibas-iespejas

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI