DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Lobēšanas prakse Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Laikā, kad Saeimā notiek aktīvs darbs pie lobēšanas regulējuma izstrādes, Delna ir veikusi pētījumu par lobēšanas praksi Latvijā, ar mērķi formulēt noderīgas uz izpētes materiāliem un empīriskiem pierādījumiem balstītas rekomendācijas lobēšanas regulējuma izstrādei.

Pētījumā apskatām lobēšanas regulējuma nepieciešamību, tā pamatelementus, kā arī lobēšanas praksi un esošo regulējumu Latvijā. Ieskats lobēšanas praksē gūts, balstoties uz intervijām ar nacionālā un pašvaldību līmeņa amatpersonām, tai skaitā politiķiem un administrācijas darbiniekiem, reģionos organizētu fokusgrupu diskusijās paustām atziņām, tiešsaistē veiktas lobēšanas praktiķu aptaujas rezultātiem

Delnas ieskatā likumpro.jektā jāiekļauj arī "publiskas lēmumu pieņemšanas", kā arī "publisku amatpersonu" definīcijas, lēmumu pieņemšanas procesu apraksts, ko iespaido interešu grupu ietekme, kā arī personas, kas par šiem procesiem ir atbildīgas. Tāpat likumprojektā būtu jāparedz inovatīva interešu pārstāvju reģistra izveide kā daļa no tiešsaistes ziņošanas platformas.

Ar pētījumu un Delnas secinājumiem aicinām iepazīties mājaslapā šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI